Μπακαλιάρος τηγανητός με αλεύρι - Το μυστικό για να μην κολλάει

  • Τραγανός μπακαλιάρος με αλεύρι
  • Τα πέντε βήματα για καλοτηγανισμένο μπακαλιάρο
Mamatsita
Μπακαλιάρος τηγανητός με αλεύρι - Το μυστικό για να μην κολλάει

Κάποιες αξίες είναι κλασσικές! Όπως ακριβώς και ο μπακαλιάρος την ημέρα του Ευαγγελισμού.

Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας 5 σημαντικά βήματα για καλοτηγανισμένα κομμάτια μπακαλιάρου. Για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου αλλά και για όποια άλλη μέρα το επιθυμείτε.

mpakaliaros tiganitos1

Υλικά

  • κομμάτια παστού μπακαλιάρου
  • για το πανάρισμα
  • αλεύρι
  • αλάτι – πιπέρι
  • για το τηγάνισμα
  • ηλιέλαιο
  • για το σερβίρισμα φρεσκοστυμμένο λεμόνι
mpakaliaros tiganitos

Τα πέντε βήματα για καλοτηγανισμένο μπακαλιάρο

Βήμα 1ο : Ξαλμυρίζω τα παστά κομμάτια μπακαλιάρου για τουλάχιστον 36 ώρες αλλάζοντας
3-4 τουλάχιστον φορές το νερό.
Βήμα 2ο : Πριν τηγανίσω τον μπακαλιάρο τον σκουπίζω πολύ πολύ καλά με χαρτί κουζίνας
Βημα 3ο : Σε μια διάφανη σακούλα τροφίμων προσθέτω αλεύρι, αλάτι & πιπέρι και ανακατεύω.
Τοποθετώ τα κομμάτια στη σακούλα, την κλείνω και ανακινώ καλά
Βήμα 4ο : Τινάζω ελαφρά τα κομμάτια από το αλεύρι και τα τοποθετώ σε φαρδύ, βαθύ τηγάνι
(να μην ακουμπά το ένα το άλλο) στο οποίο έχω ζεστάνει πολύ καλά το λάδι.
Βήμα 5ο : Τηγανίζω κάθε πλευρά από 4 λεπτά μέχρι ο μπακαλιάρος να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Σερβίρω με μπόλικο φρεσκοστυμμενο λεμονάκι.

mpakaliaros tiganitos3

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved