Αφράτες κροκέτες κουσκούς - Πανεύκολες και διαφορετικές στη γεύση
- Εύκολες κροκέτες για παιδιά με κουσκούς
- Πώς θα τις φτιάξετε
Το κουσκούς είναι πραγματικά ό,τι πιο εύκολο μπορείς να ετοιμάσεις στη κουζίνα σου.
Απλά το βάζεις σε ένα μπολ, κατσαρολάκι ή πυρίμαχο σκεύος, το καλύπτεις με ζεστό νερό, ή όπως σε αυτή εδώ τη συνταγή με ζεστό ζωμό λαχανικών, το σκεπάζεις με διάφανη μεμβράνη και το αφήνεις για περίπου 10 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Στη συνέχεια το αφρατεύεις με ένα πιρουνάκι κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Όλο το παραπάνω είναι ο πανεύκολος τρόπος για να ετοιμάσει κάποιος το κουσκούς.
Προσωπικά, ποτέ δεν μπορώ να υπολογίσω πόσο ακριβώς κουσκούς θα χρειαστώ για μια συνταγή. Άλλες φορές θα περισσέψει, άλλες φορές … θα έπρεπε να βάλω λίγο παραπάνω.
Για εκείνες τις φορές που περισσεύει κι επειδή ως γνωστόν δεν πετάμε τίποτα, το κουσκούς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ετοιμάσουμε υπέροχες κροκέτες (ή κεφτεδάκια αν θες να τα πεις έτσι) με έναν επίσης πανεύκολο και πολύ πολύ γευστικό τρόπο.
Σου παρουσιάζω λοιπόν τις χρυσαφένιες, μυρωδάτες και αφράτες κροκέτες από κουσκούς.
Έτσι, για να μην βαριόμαστε τις γεύσεις και για να … “ανακυκλώνουμε” νόστιμα ό, τι μας περισσεύει .
Μην περιοριστείς μόνο στου κουσκούς, γιατί αν σου έχει περισσέψει ρύζι μπορείς να κάνεις ακριβώς το ίδιο.
Υλικά
- 1 κούπα βρασμένο κουσκούς
- σε θερμ. περιβάλλοντος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 αυγό
- 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- αλάτι – πιπέρι
- 1/2 κ. γλ γλυκιά πάπρικα
- 1/4 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 1/4 ματσάκι δυόσμο
για το πανάρισμα
- τριμμένη φρυγανιά
Πώς γίνονται οι κροκέτες κουσκούς
- Βάζω το κουσκούς σε ένα βαθύ μπολ.
- Τρίβω το κρεμμύδι στον τρίφτη και το προσθέτω στο κουσκούς μαζί με το αυγό, τη θρυμματισμένη φέτα, αλάτι – πιπέρι , την πάπρικα και το σκόρδο. Προσθέτω το ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβω τα μυρωδικά (μαϊντανό & δυόσμο), τα προσθέτω και αυτά στο κουσκούς και ζυμώνω το μείγμα.
- Αφήνω το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Στη συνέχεια πλάθω μικρά σφαιρίδια και τα περνάω από την τριμμένη φρυγανιά.
Τρόπος μαγειρέματος
α) μπορείς είτε να ψήσεις τις κροκέτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 170, στον αέρα για 15 – 20 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα, αλλάζοντας τους μεριά στον μισό χρόνο ψησίματος ή
β) να τις τηγανίσεις σε καλά ζεσταμένο ηλιέλαιο για 4- 5 λεπτά, κατεβάζοντας όμως την θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή από την στιγμή που θα ρίξεις την πρώτη κροκέτα στο τηγάνι.Σημείωση: σε περίπτωση που το μείγμα βγει αραιό και δεν πλάθεται εύκολα, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Με αγάπη
Mamatsita