Κέικ με μπανάνα και μήλο χωρίς γάλα για παιδιά που έχουν αλλεργία στα γαλακτοκομικά
Μια μέρα έλαβα ένα μήνυμα από μια μαμά που μου έγραφε πως η κόρη της λόγω αλλεργίας δεν μπορεί να καταναλώσει γαλακτοκομικά προϊόντα. Μου ζήτησε να ανεβάσω μια συνταγή για κέικ δίχως γαλακτοκομικά.
Αυτό το κέικ λοιπόν με μήλο και μπανάνα, ετοιμάζεται δίχως γαλακτοκομικά, αφιερώνεται σε εκείνη την μαμά και την κόρη της αλλά και σε όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν το ίδιο θέμα. Είναι πανεύκολο, δεν χρειάζεται ούτε μίξερ, είναι ελαφρά υγρό και η γεύση του απλά υπέροχη! Δοκίμασε να το ετοιμάσεις κι εσύ.
Συνόδευσε το με ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ ή τσάι και φυσικά πρόσφερε το και στα παιδιά με μια κούπα ζεστή σοκολάτα.
Υλικά:
3 μήλα
1 μπανάνα γινομένη
1 κ γλ βανίλια
100 ml ηλιέλαιο
2 αυγά
180 γρ καστανή ζάχαρη
100 γρ αμύγδαλα αλεσμένα
285 γρ αλεύρι γ.ο.χ
2 κ γλ baking powder
2 κ γλ κανέλα
Εκτέλεση:
Καθαρίζω τα μήλα και τα τρίβω στον τρίφτη και τα ραντίζω με μερικές σταγόνες λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Λιώνω την μπανάνα με ένα πιρούνι.
Σ’ ένα βαθύ μπολ προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα.
Βάζω το μίγμα σε μια καλά λαδωμένη κι αλευρωμένη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 -40 περίπου λεπτά ή βυθίζοντας ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
Αφήνω το κέικ μέσα στην φόρμα για δέκα λεπτά περίπου και μετά αναποδογυρίζω, το αφαιρώ και το τοποθετώ σε σχάρα για να κρυώσει.
Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.
Με αγάπη
Mamatsita