Συνταγή για το γιορτινό τραπέζι: Τορτελίνι με μπέικον σε κρεμώδη σάλτσα με παρμεζάνα (vid)
Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε.
Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μου γιορτή του χρόνου!
Είναι η γιορτή που τα αλλάζει όλα. Τα κάνει πιο όμορφα… πιο λαμπερά… τα κάνει όλα μαγικά!!!
To δέντρο στολισμένο στη γωνιά του με τα φωτάκια του, να χαρίζει μια γλυκιά θαλπωρή, να θέλει να σε κάνεις να ανοίγεις το σπίτι σου κάθε μέρα για τους φίλους σου, να μοιράζεσαι μαζί τους αυτή του τη λάμψη και τη ζεστασιά.
Κάθε χρόνο, την επόμενη μέρα από το στολισμό του δέντρου μου, καλώ στο σπίτι τους φίλους μου (αυτούς που νοιώθω πολύ κοντά μου, αυτούς που ξέρω πως θα χαρούν με την χαρά μου), με το γνωστό μας πια σύνθημα… «Στολίσαμε και σας περιμένουμε!!!»
Δεν έχω καλύτερο (σου το έχω ξαναπεί) από το να έρχονται φίλοι στο σπίτι και να τρώμε όλοι μαζί.Κι εκείνοι το περιμένουν! Ξέρουν πως όλα θα «φωνάζουν» Χριστούγεννα!!!
Και μην φανταστείς τίποτε υπερπαραγωγές!
Τα απλά, τα καθημερινά μεταμορφώνονται με μια δυο πινελιές σε κάτι χαρούμενο, σε κάτι γιορτινό, όπως αυτά εδώ τα τορτελίνι που κάνουν τους φίλους μου να περιμένουν με χαρά την έναρξη της εορταστικής περιόδου στο σπίτι μου!
Υλικά
- 500 γρ τορτελίνι με φέτα
- 10 φέτες μπέικον
- 300 ml κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά
- ½ κούπα γάλα ελαφρύ
- 2 κ σ τριμμένη παρμεζάνα (+ για το σερβίρισμα)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μερικά στίγματα κρόκου Κοζάνης (προαιρετικά)
- κόκκους ροζ πιπεριού
Διάβασε και δες πώς γίνονται τα τορτελίνι με μπέικον σε κρεμώδη σάλτσα με παρμεζάνα
- Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτω δύο συσκευασίες τορτελίνι με φέτα.
- Τα στραγγίζω όταν είναι έτοιμα αλλά κρατώ μία κούπα συν 1/4 κούπας από το νερό βρασμού.
- Ψιλοκόβω το μπέικον και το σοτάρω σε ένα καλά ζεσταμένο αντικολλητικό σκεύος μέχρι να γίνει τραγανό.
- Το μεταφέρω σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη μία κούπα από το νερό του βρασμού μαζί με την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την τριμμένη παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- (προαιρετικό) Διαλύω τα στίγματα στο 1/4 κούπας του ζεστού νερού από το βρασμό των ζυμαρικών και αφού τα σουρώσω προσθέτω το υγρό στην σάλτσα.
- Ανακατεύω την σάλτα και μόλις πάρει την πρώτη της βράση, σβήνω την φωτιά.
- Σερβίρω σε βαθύ πιάτο προσθέτοντας πρώτα τη σάλτσα, κατόπιν τα τορτελίνι, το μπέικον, τους κόκκους ροζ πιπεριού και έξτρα τριμμένη παρμεζάνα.
- Τρώγονται με το κουτάλι!
Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Με αγάπη
Mamatsita
#MageirevoEpohes