Τυροπιτάκια κουρού - Θα μείνουν αφράτα για μέρες

Μια συνταγή που οι μαμάδες αγαπούν πολύ, το ίδιο και τα παιδιά τους.

Τυροπιτάκια κουρού - Θα μείνουν αφράτα για μέρες
Bigstock

Είναι μαλακά, νόστιμα, μυρωδάτα και μένουν αφράτα και μαλακά για πολλές μέρες μετά το ψήσιμό τους. Είναι από εκείνα τα τυροπιτάκια κουρού, που μόλις φας το πρώτο, επιστρέφεις στο ταπεράκι για να πάρεις, δεύτερο, τρίτο και τέταρτο.

Back to school συνταγή: Πανεύκολα τυροπιτάκια χωρίς φύλλο

Αυτά τα μικρά πιτάκια είναι το πιο νόστιμο snack για τα μικρά σας.

Γεμιστά με φέτα και τυλιγμένα σε αφράτη και μαλακή ζύμη, αυτά τα τυροπιτάκια κουρού θα κάνουν τα παιδιά σας να σας τα ζητούν συνέχεια.

Όλο και κάπου θα έχετε κάποια συνταγή για τυροπιτάκια, αλλά αυτή εδώ είναι λίγο διαφορετική, μιας και διατηρούνται μαλακά ακόμη και 4 μέρες μετά το ψήσιμό τους. Μπορεί κάποιες μαμάδες που δεν τα πάτε καλά με τις ζύμες και τα ψησίματα, να προβληματίζεστε, όμως, με αυτή τη συνταγή η επιτυχία είναι εγγυημένη.

Κολατσιό για το σχολείο: Eύκολα τυροπιτάκια χωρίς φύλλο

Φτιάξτε τη για το σχολείο, για το γραφείο ή για το παιδικό πάρτι.

Τυροπιτάκια κουρού μαλακά και αφράτα

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 συσκευασία μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση:

  • 3 κούπες θρυμματισμένη φέτα
  • 2 αβγά
  • πιπέρι

Πανεύκολα τυροπιτάκια για το σχολείο

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι.
  2. Ανοίξτε τρύπα στη μέση και βάλτε μέσα το γιαούρτι και τη μαργαρίνη.
  3. Ανακατέψτε σιγά-σιγά και ζυμώστε τη ζύμη σας.
  4. Μόλις η ζύμη είναι εύπλαστη, αφράτη και απαλή αφήστε τη στην άκρη και σκεπάστε τη με μια πετσέτα.
  5. Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ βάλτε τη φέτα, τα αβγά, το πιπέρι και ανακατέψτε.
  6. Έπειτα κόψτε ζύμη, φτιάξτε ένα μπαλάκι στα χέρια σας, πατήστε το, γεμίστε το με ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού γέμιση τυριού και κλείστε το σαν να φτιάχνετε ένα κεφτεδάκι.
  7. Αφού πλάσετε με την ίδια διαδικασία όλα τα τυροπιτάκια σας, βάλτε τα σε λαδόκολλα για να τα ψήσετε.
  8. Περάστε τα από πάνω με ένα αβγό για να γυαλίσουν και ψήστε στους 180 βαθμούς.
  9. Μόλις ψηθούν, βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.
  10. Φυλάξτε τα σε ένα μπολ που κλείνει αεροστεγώς.

*πρώτη δημοσίευση: 02/02/2024 - ανανεώθηκε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved