Πασχαλινά μηλοπιτάκια με 4 υλικά που θα λατρέψουν τα παιδιά - Φώτο με βήμα-βήμα την διαδικασία
Μια συνταγή για να φάνε τα παιδιά τα μήλα.
Τα μήλα είναι από εκείνα τα φρούτα που σου αρέσει να τρως για πρωινό, δεκατιανό, βραδινό ακόμη και μετά το φαγητό ως επιδόρπιο. Ωστόσο στην οικογένεια δεν τρώνε όλοι με την ίδια ευκολία το μήλο. Όσο τραγανό και αν είναι. Όση νοστιμιά και αν του δίνει λίγο μέλι ή κανέλα.
«Φάε απλά μια μπουκιά!» ακούγεται η μαμά να λέει στο μικρό της που αρνείται πεισματικά να δοκιμάσει το μήλο που μόλις καθάρισε για εκείνο.
Όλες οι μαμάδες έχετε μια τέτοια εμπειρία έτσι δεν είναι; Τους μικρούς picky eaters δεν μπορείς να τους πιάσεις πουθενά. Τη μια στιγμή μπορεί να τρώνε κάτι και την άλλη να μην θέλουν να το βάλουν στο στόμα τους.
Πώς θα ξεπεράσετε την άρνηση για τα μήλα; Μα φυσικά με την παρακάτω συνταγή που θα σας δώσουμε.
Μηλόπιτα της τεμπέλας - Η πιο γρήγορη μηλόπιτα που έχετε φτιάξει
Εκμεταλλευτείτε το Πάσχα και φτιάξτε νόστιμα μηλοπιτάκια σε σχήμα κούνελου. Σε αυτό το γλυκό δεν θα πουν «όχι». Πιστέψτε μας.
Βήμα βήμα η συνταγή για πασχαλινά μηλοπιτάκια σε σχήμα κούνελου
Τα μήλα είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C και με αυτή τη συνταγή τα παιδιά σας θα τη λατρέψουν.
Υλικά για τα μηλοπιτάκια (για τρία τεμάχια):
- 1 σφολιάτα
- 1 μεγάλο μήλο τριμμένο στον τρίφτη (ή δύο μικρά)
- 3 κ.τ.γ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.τ.γ. κανέλα σε σκόνη (προαιρετικά)
- 1 αβγό (για την επάλειψη)
Βήμα-βήμα με φωτογραφίες η εκτέλεση της συνταγής
Bήμα 1ο: Σε έναν αλευρωμένο πάγκο απλώστε το ένα φύλλο σφολιάτας και με ένα μαχαίρι κόψτε το σε τρία ίδια κομμάτια.
Βήμα 2ο: Σε ένα μπολ βάλτε το τριμμένο μήλο, με τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3ο: Βάλτε γέμιση στις σφολιάτες και ρολάρετε όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.
Βήμα 4ο: Στριφογυρίστε τη σφολιάτα και δημιουργήστε ένα (γ).
Βήμα 5ο: Φτιάξτε 3 μπάλες από ζύμη και βάλτε τις στη βάση του (γ) για να σχηματίσετε τις ουρές.
Βήμα 6ο: Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και μεταφέρετε τα κουνελάκια σας.
Βήμα 7ο: Χτυπήστε το αβγό και περάστε με ένα πινέλο τα σφολιατένια μηλοπιτάκια σας. (προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο σουσάμι)
Βήμα 8ο: Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα και πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.