Φτιάξτε νόστιμα μηλοπιτάκια με μήλα, ζάχαρη, κανέλα, καρύδια ή φουντούκια και σφολιάτα
Τις προάλλες σας έδωσα συνταγή για μηλόπιτα και μου στείλατε μηνύματα για να σας δώσω μια εύκολη συνταγή και για μηλοπιτάκια.
Αν λοιπόν δεν έχετε τον χρόνο και την πολυτέλεια να φτιάξετε ζύμη και να ψήσετε ένα ταψί μηλόπιτα, μπορείτε να φτιάξετε τούτα τα μηλοπιτάκια εύκολα και γρήγορα και μάλιστα με υλικά που μπορεί να έχετε στο σπίτι. Αν όχι, σίγουρα προλαβαίνετε να πεταχτείτε μέχρι το mini market για να προμηθευτείτε ό,τι σας λείπει.
Αυτή η συνταγή είναι η αγαπημένη μου, είναι εύκολη και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες.
Προετοιμασία: 5'
Eκτέλεση: 5'
Υλικά
- 1 συσκευασία σφολιάτας
- 1 κούπα τριμμένα φουντούκια ή καρύδια
- 1 αυγό (επάλειψη)
- 1 κ.τ.γ. κανέλα
- 6 κ.τ.σ. ζάχαρη
- 1-2 μήλα κομμένα σε αρκετά μικρά κομμάτια
- 1 κ.τ.σ. βούτυρο λιωμένο
Βήματα
-
Βάλτε σε ένα τηγάνι το βούτυρο μαζί με τα κυβάκια μήλου. Μαγειρέψτε μέχρι να μαραθούν-μαλακώσουν.
-
Σε ένα μπολ βάλτε τα κυβάκια μήλου, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα καρύδια (ή φουντούκια) και το βούτυρο.
-
Ανακατεψτε καλά.
-
Πάρτε τη σφολιάτα και κόψτε τη σε τετράγωνα κομμάτια.
-
Βάλτε στη μέση των τετραγώνων από μια κουταλιά γέμιση.
-
Κλείστε τα πιτάκια σε τριγωνάκια και πιέστε με ένα πιρούνι τις άκρες.
-
Περάστε τα πιτάκια με αυγό και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ψηθεί καλά η σφολιάτα σας.
-
Βγάλτε τα, αφήστε τα να κρυώσουν και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.