Αυτό το viral TikTok εξηγεί γιατί δεν πρέπει να ποστάρετε back-to-school photos των παιδιών σας

«Γιορτάστε την επιστροφή στο σχολείο με cute φωτογραφίες, αλλά να είστε προσεκτικές»

Αυτό το viral TikTok εξηγεί γιατί δεν πρέπει να ποστάρετε back-to-school photos των παιδιών σας
Bigstock

Δεν θα ήταν περίοδος επιστροφής στα σχολεία χωρίς τον καταιγισμό φωτογραφιών με hashtags #backtoschool. Αλλά πριν δημοσιεύσετε αυτές τις αξιολάτρευτες φωτογραφίες των παιδιών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου.

Ένα viral TikTok υπενθυμίζει στους γονείς να είναι προσεκτικοί σχετικά με αυτές τις φωτογραφίες. «Αν γράφει απλώς πρώτη μέρα, αυτό δεν είναι τρομερό», λέει στο βίντεο η TikToker Cathy Pedrayes, επαγγελματίας στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας.

Αλλά οι φωτογραφίες που περιλαμβάνουν τις αγαπημένες δραστηριότητες του παιδιού, το όνομα του δασκάλου, την περιοχή που πάει σχολείο ή το όνομα του σχολείου μπορεί να ενέχουν κινδύνους.

Η προειδοποίηση της ειδικού επαναλαμβάνεται και από άλλους έμπειρους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Σύμφωνα με το Κέντρο Πρόληψης και Ασφάλειας του Παιδικού Εγκλήματος, εκτιμάται ότι υπάρχουν 500.000 διαδικτυακοί παιδεραστές.

Οι επιτήδειοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες ως τρόπο για να ξεκινήσουν μια διαδικτυακή «φιλία » με τα παιδιά. Συνεπώς, οι προσωπικές πληροφορίες μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για την ασφάλεια τους.

«Το πρόβλημα δεν είναι το πολύτιμο πρόσωπο του παιδιού σας, αλλά αυτό που κρύβεται πίσω του», δήλωσε ο Joe Miller, αρχηγός της αστυνομίας του Palos Park και συνέχισε: «Πράγματα όπως ο αριθμός του σπιτιού σας, το πώς μοιάζει το σπίτι σας, το όνομα του δρόμου σας, το αυτοκίνητό σας, ο αριθμός πινακίδας ή ακόμη και το πού παίρνει το παιδί σας το σχολικό λεωφορείο θα μπορούσαν να είναι στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτοί οι κακόβουλοι χάκερς εναντίον σας».

Viral Tik Tok trend: Το νέο κόλπο που βρήκαν οι γονείς για να κοιμούνται εύκολα τα παιδιά

Μεταξύ εκείνων που οι ειδικοί λένε να μην συμπεριλάβετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

  • Το όνομα του σχολείου του παιδιού σας
  • Η ηλικία του παιδιού σας
  • Το όνομα και τη βαθμίδα του δασκάλου
  • Χαρακτηριστικά του παιδιού, όπως το ύψος και το βάρος του
  • Υπερβολικά προσωπικές πληροφορίες, όπως το αγαπημένο χρώμα ή το αγαπημένο βιβλίο του παιδιού

«Όλοι γνωρίζουμε ότι οι γονείς δεν δημοσιεύουν κάτι για να βλάψουν το παιδί τους, απλώς υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που "αρπάζουν" αυτά τα δεδομένα» δήλωσε ο επικεφαλής κυβερνοασφάλειας Stanton Greenawalt.

Mία διάσημη μαμά tik toker, η Wren Eleanor, αναρτά σε καθημερινή βάση βιντεάκια με το νήπιο κοριτσάκι της να δοκιμάζει χαριτωμένα ρούχα ή να τρώει σνακ. Αρκετοί γονείς, λοιπόν, άρχισαν να μοιράζονται τις ανησυχίες τους σχετικά με τον λογαριασμό όταν παρατήρησαν ότι ορισμένα βίντεο και φωτογραφίες της Wren Eleanor είχαν αποθηκευτεί δεκάδες χιλιάδες φορές από αγνώστους και ότι τα σχόλια των ενήλικων ανδρών ήταν συχνά σεξουαλικού χαρακτήρα .

Οι άνθρωποι γενικά δεν συνειδητοποιούν πόσες πολλές πληροφορίες μοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μπαμπάς βοηθάει τη γυναίκα του μετά τον τοκετό και γίνεται viral- Δείτε γιατί

Selfie Son And Dad, The Concept Of Family Values And Selfie Photo. Little Boy With His Dad Taking Se

Viral Tik Tok βίντεο: «Χρειάζεται μια αίθουσα αναμονής για γυναίκες που αντιμετωπίζουν αποβολή»

Οι ανησυχίες ώθησαν τους γονείς να ξεκινήσουν ένα κίνημα #SaveWren και παρακίνησαν πολλούς γονείς να βγάλουν τις φωτογραφίες των παιδιών τους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να κάνουν τους λογαριασμούς τους ιδιωτικούς.

Είναι επίσης σημαντικό να σέβεστε τις επιθυμίες του παιδιού σας εάν δεν θέλει να κοινοποιηθούν φωτογραφίες στα social media, ακόμη και αν ο λογαριασμός σας είναι ιδιωτικός και δεν υπάρχουν «επικίνδυνες» πληροφορίες στη φωτογραφία. Και αν το παιδί σας είναι αρκετά μεγάλο ώστε να έχει δικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μιλήστε του/της για τους κινδύνους.

Η ουσία είναι ότι: Γιορτάστε την επιστροφή στο σχολείο με χαριτωμένες φωτογραφίες, αλλά να είστε προσεκτικές. Σταματήστε ένα λεπτό πριν την κοινοποίηση και βεβαιωθείτε ότι δεν περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες για το παιδί σας ή την οικογένειά σας.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved