Back to school 2024: Γονείς λένε πως το κόστος των σχολικών ειδών φέτος είναι ιδιαίτερα υψηλό

Το 70% των γονέων πιστεύει ότι οι δασκάλοι και οι δασκάλες ζητούν πάρα πολλά τετράδια και άλλα σχολικά είδη.

Φωτεινή Οικονομοπούλου
Back to school 2024: Γονείς λένε πως το κόστος των σχολικών ειδών φέτος είναι ιδιαίτερα υψηλό
Bigstock

Αν περιμένετε την περίοδο «back-to-school» με τρόμο αντί για ενθουσιασμό, δεν είστε η μόνη. Μία νέα έρευνα της WalletHub αποδεικνύει πως το 70% των γονιών πιστεύει πως το σχολείο ζητά να αγοράσουν πάρα πολλά, ενώ το 52% δήλωσε πως αναμένει ότι τα ψώνια τους για το σχολείο θα κοστίσουν φέτος περισσότερο από ό,τι πέρυσι. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι το κόστος των αγαθών αυξάνεται σταθερά τα τελευταία τρία χρόνια, παγκοσμίως.

Η WalletHub διαπίστωσε επίσης ότι το 33% των γονέων χρησιμοποιούν κουπόνια για να προσπαθήσουν να εξοικονομήσουν χρήματα για τα σχολικά είδη που χρειάζονται τα παιδιά τους, ενώ το 29% «ανοίγει» μία νέα πιστωτική κάρτα για να κάνει οικονομία.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο για το σχολικό έτος 2024-2025

«Τα ευρήματα αυτά υπογραμμίζουν την αυξημένη οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών κατά τη διάρκεια της περιόδου επιστροφής στο σχολείο και μια ισχυρότερη έκκληση για εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση αυτών», δήλωσε η αναλύτρια της WalletHub, Cassandra Happe.

Η ετήσια έρευνα τoυ National Retail Federation (ΝRF) και της Prosper Insights & Analytics δείχνει ότι οι συνολικές δαπάνες για το σχολείο αναμένεται να φτάσουν τα 36,8 δισεκατομμύρια ευρώ, το δεύτερο υψηλότερο ποσό που έχει καταγραφεί μετά το περσινό ιστορικό υψηλό των 38,5 δισεκατομμυρίων. Σύμφωνα με την έρευνα, οι οικογένειες με παιδιά από το δημοτικό έως το γυμνάσιο φέτος θα ξοδέψουν κατά μέσο όρο 808 ευρώ για παπούτσια, ηλεκτρονικά είδη και σχολικά είδη. Αυτό είναι μόλις 14 ευρώ λιγότερο από το περσινό ποσό-ρεκόρ.

Μία μαμά tik toker, η Jess McCorkle (@family.of.nomads), δημοσίευσε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Tik Tok και έδειχνε πόσο κόστισαν τα σχολικά ψώνια για τα τρία της παιδιά : Το συνολικό ποσό ξεπερνούσε τα 1.000 δολάρια.

Πώς να δημιουργήσετε μια αξέχαστη πρώτη μέρα στο σχολείο

«Και εμείς ξοδεύουμε τόσα πολλά για 3 παιδιά. Θα σε συμβούλευα να τα αγοράζεις νωρίς τον Αύγουστο, όταν είναι σε έκπτωση» έγραψε κάποιος. Η content creator απάντησε: «Δυστυχώς, τίποτα δεν ήταν σε έκπτωση»

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved