Μια δασκάλα αναρωτιέται γιατί το νηπαγωγείο έχει υπερβολικές απαιτήσεις και γίνεται viral

«Αφήστε τα να είναι παιδιά».

Φωτεινή Οικονομοπούλου
Μια δασκάλα αναρωτιέται γιατί το νηπαγωγείο έχει υπερβολικές απαιτήσεις και γίνεται viral

Ένα από τα μεγαλύτερα ορόσημα είναι η μετάβαση από τον παιδικό σταθμό στο νηπιαγωγείο. Θα έπρεπε, όμως, να αντιμετωπίζεται ως ένα «huge step» ή περισσότερο ως ένα «gentle step»;

Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει μια δασκάλα σε ένα βίντεο στο TikTok, υπογραμμίζοντας πως το νηπιαγωγείο έχει γίνει πολύ πιο δύσκολο από ό,τι ήταν παλιά και αναρωτιέται αν πρέπει να είναι έτσι. Προφανώς ταυτίστηκαν πολλές μαμάδες με αυτό και το βίντεο άρχισε να τρεντάρει.

10 συχνές ερωτήσεις γονιών για το νηπιαγωγείο και οι απαντήσεις τους

«Είμαι νηπιαγωγός εδώ και 20 χρόνια. Όταν πήγαινα εγώ στο νηπιαγωγείο, έπρεπε απλώς να είμαστε εκπαιδευμένοι στο γιογιό και να μην τρώμε ό,τι βρίσκουμε κάτω», λέει στην αρχή του βίντεο η Mrs. Kelli (@the_wondermint) και συνεχίζει: «Αυτές ήταν οι βασικές προϋποθέσεις τότε. Η καρδιά μου ραγίζει όταν βλέπω όλα αυτά τα βίντεο για το τι πρέπει να κάνουν οι γονείς, προκειμένου να προετοιμάσουν τα παιδιά τους για το νηπιαγωγείο».

Η Mrs. Kelli προσθέτει: «Το τι είναι σωματικά, πνευματικά και αναπτυξιακά ικανό να κάνει ένα παιδί πέντε και έξι ετών δεν έχει αλλάξει με το πέρας των χρόνων, αλλά για κάποιο λόγο, οι προσδοκίες μας γι' αυτά - τα standards - κοινωνικά και το τι περιμένουμε από τα μικρά μας όταν πηγαίνουν στο σχολείο έχουν αλλάξει».

Μοntessori νηπιαγωγείο – Τι προσφέρει σε ένα παιδί

Μήπως έχει δίκιο; Μήπως θυμάστε και εσείς πως όταν πηγαίνατε στο νηπιαγωγείο δε χρειαζόταν να κάνετε κάτι περισσότερο από το να δέσετε μόνη σας τα κορδόνια ή να χρησιμοποιήσετε το ψαλίδι με ασφάλεια ή να μετράτε μέχρι το 10; Όλα αυτά πριν από 30 χρόνια.

Δέκα πράγματα που οι νηπιαγωγοί θα ήθελαν να γνώριζαν οι γονείς

Καταλήγει με μια έκκληση τόσο προς τους γονείς όσο και προς τους εκπαιδευτικούς:

«Πάρτε μια βαθιά ανάσα. Δώστε χώρο και χρόνο στα μικρά σας, που μερικά από αυτά σας αποχωρίζονται για πρώτη φορά. Η μάθηση θα έρθει. Η ανάπτυξη θα έρθει. Το ABΓ, τα 1-2-3, η γραφή - όλα αυτά - θα έρθουν. Αλλά αφήστε τα να είναι παιδιά. Αφήστε τα να παίξουν. Αφήστε τα να κοινωνικοποιηθούν μεταξύ τους. Αφήστε τα να μάθουν να είναι μακριά από τη μαμά και τον μπαμπά. Αφήστε τα να βρουν φίλους που θα τα κάνουν να γελάσουν τόσο πολύ που θα πονάει η κοιλιά τους. Αφήστε τα να δημιουργήσουν κάτι που ποτέ δεν πίστευαν ότι θα μπορούσαν. Αφήστε τα να κάνουν την καλλιτεχνική αυτή εργασία όπου μετατρέπουν ένα χάρτινο κουτί σε ρομπότ και είναι τόσο ενθουσιασμένα που θα σας το δείξουν».

Τα τελευταία λόγια της κας Kelli είναι μια μεγάλη υπενθύμιση για όλες τις μαμάδες.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved