Χριστουγεννιάτικο κέικ με ζαχαρούχο γάλα και 3 ακόμη υλικά

Φτιάξτε γιορτινό κέικ 4 υλικών με φρουί γλασέ.

Μαργαρίτα Νικολάου
Χριστουγεννιάτικο κέικ με ζαχαρούχο γάλα και 3 ακόμη υλικά
Bigstock

Δεν γίνεται να φτιάξετε χριστουγεννιάτικο κέικ χωρίς ζαχαρωτά φρούτα. Αυτό το νοσταλγικό κέικ θα σας θυμίσει κάτι από τις γιορτές των παιδικών σας χρόνων και θα σας κάνει να θέλετε να το φτιάξετε και για τη δική σας οικογένεια.

Χριστουγεννιάτικo δέντρο (πίτσα) από σφολιάτα

Είναι εύκολο και θα χρειαστείτε μόνο 4 υλικά.

Όπως θα καταλάβατε και από τον τίτλο σίγουρα θα χρειαστείτε μια συσκευασία ζαχαρούχο γάλα. Με αυτόν τον τρόπο θα χρειαστεί να προσθέσετε καθόλου επιπλέον ζάχαρη.

Εκτός από το ζαχαρούχο γάλα όμως θα χρειαστείτε 3 ακόμη υλικά; Λίγο Baileys, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και φυσικά ψιλοκομμένα φρουί γλασέ.

froui-glase-xristougenniatiko-keik.jpg

Πώς θα το φτιάξετε για πρώτη φορά

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το γάλα, το Baileys και τα φρουί γλασέ. Αφήστε τα στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, βγάλτε το από το ψυγείο και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν ανακατέψετε το αλεύρι μέσα σε αυτό. Αφού το ανακατέψετε καλά, βάλτε το σε μια στρογγυλή φόρμα, ψήστε το και... έτοιμο!

Ψήνοντας χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τα παιδιά

Γιατί είναι τόσο εύκολη αυτή η συνταγή;

Η αλήθεια είναι ότι τα χριστουγεννιάτικα γλυκά και κέικ έχουν αρκετά συστατικά. Από κονιάκ μέχρι βούτυρο και από γαρύφαλλο μέχρι ξύσμα πορτοκαλιού. Αυτή η συνταγή έχει μόνο 4 υλικά και είναι αρκετά εύκολη ώστε να τη φτιάξει ακόμη και ένα παιδί.

Αναλυτικά η συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με φρουί γλασέ

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα

Υλικά:

  • Περίπου 1 κιλό φρουί γλασέ σε μικρά κομματάκια
  • 400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
  • 3/4 της κούπας Baileys
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε τα φρουί γλασέ, το ζαχαρούχο γάλα, το Baileys και 1/2 κούπα νερό.
  2. Ανακατέψτε καλά και σκεπάστε με ένα καπάκι ή μια διάφανη μεμβράνη.
  3. Βάλτε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
  4. Βγάλτε την επόμενη μέρα το μπολ από το ψυγείο, ανακατέψτε καλά και αφήστε να έρθει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150C.
  6. Βουτυρώστε πολύ καλά ένα στρογγυλό ταψάκι ( ή βάλτε αντικολλητικό χαρτί) 20cm
  7. Ρίξτε μέσα στο μπολ με το ζαχαρούχο το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
  8. Βάλτε το μείγμα στο ταψί και με μια σπάτουλα στρώστε την επιφάνεια.
  9. Ψήστε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να βγαίνει ένα μαχαιράκι καθαρό.

Tip: Ελέγξτε το κέικ σας στη μιάμιση ώρα. Αν έχει πάρει ένα σκούρο χρώμα και δεν είναι έτοιμο, τότε σκεπάστε το με ένα αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο.

πηγή συνταγής: bestrecipes.com.au

Santa's Workshop - Οδηγός για γονείς

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved