Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα
Με 3 υλικά μπορείτε να φτιάξετε τα πιο νόστιμα και αρωματικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα.
Ξέρουμε ότι σας αρέσουν οι γρήγορες συνταγές και αυτή είναι όχι μόνο γρήγορη αλλά και με 3 άντε 4 υλικά. Και λέω 4 γιατί αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε σκόνη κακάο ή matcha για να δώσετε χρώμα στα μπισκότα σας.
Ψήνοντας χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τα παιδιά
Τι θα χρειαστείτε για να τα φτιάξετε:
- 170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 110 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
- σκόνη κακάο ή matcha προαιρετικά
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα κανέλας - Μπορείτε να τα κρεμάσετε και από το δέντρο
Πώς θα τα φτιάξετε:
- Σε ένα μπλέντερ βάλτε το αλεύρι και το βούτυρο. Χτυπήστε μέχρι να έχετε μια τριφτή ζύμη. Μπορείτε αν θέλετε να το κάνετε με τα χέρια αλλά θα σας πάρει περισσότερο χρόνο.
- Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα.
- Ζυμώστε καλά και δημιουργήστε τη ζύμη σας.
- Μόλις είναι έτοιμη, μπορείτε ενα ρίξετε κακάο σε σκόνη ή να τη μοιράσετε και να δημιουργήσετε μισή πράσινη ζύμη (με τη σκόνη matcha) και μισή καφέ (με τη σκόνη κακάο). Έτσι θα μπορείτε να δημιουργήσετε πράσινα δεντράκια με καφέ κορμό.
- Αν πάλι θέλετε να την αφήσετε σε λευκό χρώμα, κανένα πρόβλημα. Η επιλογή είναι δική σας.
- Βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν τα ψήσετε.
- Αφού φτιάξετε τα μπισκότα σας σε ό,τι σχήμα θέλετε, βάλτε τα σε αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα και ψήστε τα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-16 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να χρυσίσουν.
- Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν καλά.
Όχι, δεν είναι νωρίς - Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα μπισκότα με 3 υλικά