Μέσα σε μισή ώρα είναι έτοιμη και μπορείτε να την απολαύσετε με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα.
Με τα πρώτα κολοκυθάκια της σεζόν στους πάγκους της λαϊκής, σκέφτηκα να φτιάξω μια μακαρονάδα.
Θυμήθηκα την μακαρονάδα με τα 5 χειμωνιάτικα λαχανικά που τα πολτοποιώ όλα στο μούλτι, την οποία αν σ’ ενδιαφέρει μπορείς να βρεις εύκολα μ’ ένα κλικ εδώ και σκέφτηκα να ακολουθήσω την ίδια διαδικασία.
Έβρασα λοιπόν τα ζυμαρικά μου (χρησιμοποίησα λιγκουίνι αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε μακρύ ή κοντό ζυμαρικό προτιμάς), πολτοποίησα στο μούλτι κρεμμύδι, καρότο (προαιρετικό), κολοκυθάκι και μαϊντανό κι έφτιαξα μια σαλτσούλα με ντομάτα που χρειάστηκε βράσιμο μόλις 15 λεπτά, την οποία ολοκλήρωσα με λίγη θρυμματισμένη φέτα .
Εύκολα πράγματα δηλαδή, με λίγα υλικά , αλλά πάντα νόστιμα.
Μέσα σε μισή ώρα, απολαμβάναμε τη μακαρονάδα μας με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα.
Όχι πως δεν ταιριάζει οποιοδήποτε άλλο τυρί για μακαρόνια, απλά αμέσως μετά το Πάσχα περνάμε μια φάση οικογενειακώς για τριμμένη μυζήθρα στις μακαρονάδες μας.
Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.
Με ♥️ και 🍓🍓🍓
Mamatsita
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 30'
Υλικά
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 3 κ σ ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο (ή 2 μικρά ) κολοκυθάκι
- 1 καρότο (προαιρετικό)
- 1 γερή χούφτα μαϊντανό
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- αλάτι – πιπέρι
- 1/2 κ γλ γλυκιά πάπρικα
- 150 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 150 ml χλιαρό νερό
- 100 γρ. θρυμματισμένη φέτα
Βήματα
-
Στο μούλτι πολτοποιώ κρεμμύδι, σκόρδο , καρότο, κολοκυθάκι και μαϊντανό.
-
Ζεσταίνω στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρω εκεί για 2 λεπτά τα πολτοποιημένα λαχανικά να γυαλίσουν.
-
Προσθέτω τον πελτέ ντομάτας, αλατοπιπερώνω και προσθέτω και την γλυκιά πάπρικα και ανακατεύω. Στη συνέχεια προσθέτω το χυμό ντομάτας και το νερό, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για 15 λεπτά περίπου μέχρι η σάλτσα να δέσει.
-
Μόλις συμβεί αυτό, σβήνω τη φωτιά, προσθέτω τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύω.
-
Στο μεταξύ σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτω τα λιγκουίνι και τα βράζω al dente.Όταν είναι έτοιμα , στραγγίζω τα ζυμαρικά, τα βάζω και πάλι στην κατσαρόλα, τους προσθέτω 20 γρ. βούτυρο και όπως είναι ζεστά τα ανακατεύω για να λιώσει το βούτυρο.
-
Σερβίρω τη μακαρονάδα μου βάζοντας πρώτα στο πιάτο μια κουταλιά από την σάλτσα και λίγο τριμμένο τυρί. Στη συνέχεια προσθέτω τα λιγκουίνι και ολοκληρώνω με ακόμα περισσότερη σάλτσα, τριμμένο τυρί και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.