Η πιο νόστιμη και γρήγορη συνταγή για καλοκαιρινό κριθαράκι με φέτα, κολοκυθάκια και ρόκα, είναι αυτή.
Το καλοκαιρινό μου κριθαράκι είναι απλά υ π έ ρ ο χ ο !!!
Έχει μέσα κολοκυθάκια, που τώρα που είναι στην εποχή τους είναι σκέτη γλύκα, ελάχιστα υλικά, είναι πανεύκολο και ετοιμάζεται μέσα σε 15 μόλις λεπτά. Ναι, ναι καλά διαβάζεις. Μάλιστα τα 13 (από τα 15 λεπτά) είναι ο χρόνος βρασμού για το κριθαράκι.
Μόλις το ανέβασα στο Instagram έκανε θραύση και με "βομβαρδίσατε" με μηνύματα. Δεν γινόταν να μην το μοιραστώ και εδώ μαζί σας.
Διαβάστε παρακάτω τη συνταγή, φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε.
#mamatsita
#TaKalokairinaMou
Για απορίες και ερωτήσεις μπορείτε να μου στείλετε μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείτε επίσης αν θέλετε να με ακολουθήσετε στο Instagram και το YouTube.
Προετοιμασία: 7'
Eκτέλεση: 15'
Υλικά
4 μερίδες
- 300 γραμμάρια κριθαράκι
- 3 μεγάλα κολοκυθάκια (τριμμένα)
- 1 κόκκινο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κούπα φέτα θρυμματισμένη
- 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 κούπες baby ρόκα
- ξύσμα λεμονιού
Βήματα
-
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίξτε 300 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο και το βράζω για 13 λεπτά.
-
Κρατήστε μια κούπα από το νερό βρασμού στην άκρη και σουρώστε το υπόλοιπο.
-
Στο μεταξύ τρίψτε στην χοντρή μεριά του τρίφτη τα κολοκυθάκια.
-
Βάλτε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Μόλις γυαλίσει προσθέστε τα τριμμένα κολοκυθάκια και τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέστε αλάτι-πιπέρι και σβήστε με κρασί.
-
Στη συνέχεια προσθέστε τη φέτα, την παρμεζάνα, το νερό βρασμού και το κριθαράκι που πριν βράσατε.
-
Τέλος προσθέστε 2 κούπες baby ρόκα και ξύσμα λεμονιού.
-
Σερβίρετε με έξτρα παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι