Οι σκέψεις μιας μαμάς που θέλει να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική

Η ελπίδα για φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική.

Μία Μαμά
Οι σκέψεις μιας μαμάς που θέλει να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική
Instagram / alexnicolemorse

35η εβδομάδα εγκυμοσύνης...

Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα να προετοιμάσω το σώμα και το μυαλό μου για τον τοκετό και τη γέννα. Έχω μια στοίβα με βιβλία που διαβάζω αυτήν τη στιγμή.

Στόχος μου είναι να γεννήσω φυσιολογικά μετά από καισαρική τομή.

Είχα μια αρκετά καλή εμπειρία γεννώντας τον Archer. Ήταν ένας γρήγορος και έντονος τοκετός χωρίς φάρμακα. Αλλά όταν έμεινα έγκυος τη δεύτερη φορά, ήξερα ότι ήθελα να μπορώ να αντιμετωπίσω τον πόνο λίγο καλύτερα. Έκανα ΟΛΑ τα «σωστά πράγματα» για να έχω τον έλεγχο και να γεννήσω με όσο το δυνατόν λιγότερο πόνο.

Και τα κατάφερα. Ήμουν πραγματικά χαλαρή και χαρούμενη …

Όμως, η γέννηση του Boden πήρε μια απροσδόκητη τροπή κι ένιωσα διαλυμένη και εκτός ελέγχου.

toketos-meta-apo-kaisariki.jpg

Instagram / alexnicolemorse

Ο Θεός με «καταδίκασε» και μου υπενθύμισε ότι τελικά δεν έχω τον έλεγχο. Ήμουν περήφανη όταν προετοιμαζόμουν για τη γέννηση του Boden.

Πραγματικά δεν πιστεύω πώς η τραυματική εμπειρία μου ήταν ένα είδος τιμωρίας αλλά νομίζω με δίδαξε κάτι πολύ σημαντικό: Πως πρέπει να παραμένω χαλαρή χωρίς όμως να πιστεύω ότι μπορώ να ελέγξω τα πάντα στη ζωή μου.

Έτσι, προσευχήθηκα πολύ για το πώς θα έπρεπε να προσεγγίσω αυτήν την επόμενη (και πιθανώς τελική) γέννα.

Τελικά, ένιωσα τον Θεό να "λέει" ότι μπορώ να προγραμματίσω πώς θέλω να γεννήσω, ότι είναι εντάξει να επιθυμώ φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική.

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (Vbac)

Είναι γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών πιστεύει ότι μετά από μια καισαρική τομή, δεν μπορεί να φέρει στον κόσμο ένα παιδί με φυσιολογικό τοκετό.

Αυτή είναι μια άποψη που διαψεύδεται από τους ειδικούς, καθώς η ιατρική κοινότητα, υποστηρίζει ότι ο φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική, είναι μια λογική και ασφαλής επιλογή για τις περισσότερες γυναίκες με μία καισαρική στο ιστορικό τους.

Τι δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία

Ας δούμε κάποια στοιχεία για το πώς μπορεί να επέλθει φυσιολογικός τοκετός, όταν έχει προηγηθεί καισαρική σε προηγούμενη εγκυμοσύνη. Ένα πολύ θετικό στοιχείο είναι ότι ο φυσιολογικός μετά από καισαρική (ΤΜΚ), έχει επιτυχία που φτάνει μέχρι και το 70%! Η μόνη ανησυχία που μπορεί να υπάρξει σε αυτή την περίπτωση είναι η ρήξη της καισαρικής τομής, αλλά ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός.

ελεύθερη απόδοση από Instagram @ alexnicolemorse

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved