Πότε να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας

Πότε να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας; Πρέπει να περιμένετε μέχρι το δεύτερο τρίμηνο για να μοιραστείτε τα χαρμόσυνα νέα;

Πότε να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας

Είστε έγκυος και σκέφτεστε ποια είναι η τέλεια στιγμή για να μοιραστείτε αυτά τα χαρούμενα νέα με συγγενείς και φίλους; Βέβαια, καλό θα ήταν να σκεφτείτε ορισμένους παράγοντας πριν αποφασίσετε πότε και σε ποιους θα το ανακοινώσετε.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας;

Η πιο συνηθισμένη απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει «σωστή» στιγμή. Ορισμένοι γονείς το ανακοινώνουν αμέσως ενώ άλλα ζευγάρια περιμένουν μέχρι και το δεύτερο τρίμηνο. Αναμφίβολα, η απόφαση είναι προσωπική και μόνο εσείς και ο σύντροφός θα πείτε το πότε.

Κολπικές εκκρίσεις στην εγκυμοσύνη - Τι «σημαίνει» κάθε χρώμα

Τοκετός με ισχιακή προβολή: Μοναδικές φωτογραφίες

Τι να λάβετε υπόψιν σας

Πρώτα θα πρέπει να το μοιραστείτε με τον σύντροφό σας (αν δεν το έχετε ήδη κάνει). Ακολουθούν μερικοί παράγοντες που μπορεί να θέλετε να λάβετε υπόψη σας.

Ο κίνδυνος αποβολής μειώνεται κατά πολύ όταν φτάσετε στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Οι περισσότερες αποβολές συμβαίνουν στο πρώτο τρίμηνο, γι' αυτό και ορισμένα ζευγάρια προτιμούν να περιμένουν μετά την 13η εβδομάδα για να το ανακοινώσουν. Και πάλι, είναι τελικά δική σας απόφαση και αυτό που αισθάνεται σωστό για ένα ζευγάρι μπορεί να είναι διαφορετικό για ένα άλλο.

Μπορεί να θέλετε λίγο χρόνο για να απολαύσετε τον ενθουσιασμό. Η αναμονή μερικών εβδομάδων ή μηνών μπορεί να επιτρέψει σε εσάς και τον σύντροφό σας να απολαύσετε τον ενθουσιασμό οι δυο σας.

Από την άλλη πλευρά, αν είστε πολύ δεμένες με την οικογένεια και τους φίλους σας -και ειδικά αν δεν είστε καλές στο να κρατάτε μυστικά - μπορεί να είναι δύσκολο να μην πείτε τα νέα με την πρώτη. Απλά φροντίστε να πείτε, με σαφήνεια, ότι αυτή η πληροφορία είναι απόρρητη μέχρι εσείς να δώσετε το πράσινο φως.

Ροφήματα στην εγκυμοσύνη: Ποια να αποφεύγετε και ποια να προτιμάτε

Αν έχετε άγχος να αποκαλύψετε τα νέα , ίσως νιώσετε πιο άνετα να μοιραστείτε την εγκυμοσύνη σας αφού γίνει το πρώτο προγεννητικό ραντεβού στη/στο γυναικολόγο σας.

Όσον αφορά στο περιβάλλον εργασίας σας, ενημερώστε την/τον εργοδότη σας ύστερα από μερικές εβδομάδες, ειδικά εάν πρέπει να σηκώνετε βάρη ή να εκτίθεστε σε ορισμένες χημικές ουσίες.

Μερικές φορές, τα συμπτώματα μαρτυρούν την εγκυμοσύνη , ακόμη και αν αυτή γίνει νωρίτερα από ό,τι ελπίζατε.

Πηγή: whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved