5 ιδέες για υγιεινά σνακ εγκυμοσύνης

Ικανοποιήστε τις λιγούρες της εγκυμοσύνης σας με αυτά τα εύκολα, υγιεινά σνακ.

5 ιδέες για υγιεινά σνακ εγκυμοσύνης

Υγιεινά και χορτσατικά σνακ για την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Φάγατε ένα πλούσιο πρωινό πριν φύγετε για τη δουλειά, αλλά το στομάχι σας ήδη γουργουρίζει; Είναι απολύτως λογικό, δεδομένου ότι η εγκυμοσύνη αυξάνει σημαντικά την όρεξή σας.

Χρειάζεστε, επίσης, περισσότερες θερμίδες και θρεπτικά συστατικά. Στόχος είναι να εξισορροπήσετε την πρόσληψη αρκετών θρεπτικών συστατικών για την υποστήριξη της ανάπτυξης του εμβρύου σας και τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

6 συμβουλές για να νιώθετε πιο άνετα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Χρειάζεστε επιπλέον 340 θερμίδες ημερησίως ξεκινώντας από το δεύτερο τρίμηνο και λίγο περισσότερες στο τρίτο τρίμηνο . Να συμβουλεύεστε πάντα τη/το γιατρό σας καθώς οι θερμιδικές σας ανάγκες μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με το επίπεδο σωματικής σας δραστηριότητας και το ιατρικό ιστορικό.

Αυτά τα σνακ για μέλλουσες μαμάδες περιέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά, είναι εύκολα στην παρασκευή τους και έχουν 200 έως 300 θερμίδες. Είναι επίσης όλα πολύ νόστιμα!

1. Μήλο με τυρί

Οι περισσότερες γυναίκες δεν λαμβάνουν αρκετές φυτικές ίνες και η εγκυμοσύνη αυξάνει τις απαιτήσεις σε περίπου 28 έως 30 γραμμάρια φυτικών ινών ημερησίως.

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο όταν αντιμετωπίζετε πρωινές ναυτίες στο πρώτο τρίμηνο ή αυτό το αίσθημα φουσκώματος αργότερα. Για να βεβαιωθείτε ότι πετυχαίνετε το στόχο των φυτικών ινών, μπορείτε να συμπεριλάβετε πολλά φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας, τα οποία βοηθούν επίσης στην ενυδάτωσή σας.

Ένα μέτριο μήλο έχει περισσότερα από 4 γραμμάρια φυτικών ινών και παρέχει 95 θερμίδες. Επιπλέον, η φλούδα του μήλου είναι γεμάτη πηκτίνη, μια διαλυτή ίνα που μπορεί να βελτιώσει την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Πώς αλλάζει η αναπνοή κατά τη διάρκεια της κύησης;

Ένα άλλο απαραίτητο θρεπτικό συστατικό της εγκυμοσύνης είναι το ασβέστιο. Οι μέλλουσες μητέρες χρειάζονται 1.000 χιλιοστόγραμμα (mg) κάθε μέρα. Το ασβέστιο δεν είναι μόνο απαραίτητο για να διατηρήσετε τα οστά και τα δόντια σας γερά, αλλά είναι απαραίτητο και για την οστική δομή του μωρού .

Σημείωση: Οι προγεννητικές βιταμίνες - αν και είναι γεμάτες με άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά - συνήθως δεν περιέχουν πολύ ασβέστιο.

Κάθε φέτα τυριού τσένταρ έχει 200 mg ασβεστίου και εξασφαλίζει το 20% των ημερήσιων αναγκών σας. Κάθε φέτα έχει περίπου 110 θερμίδες και 9 γραμμάρια λίπους.

Είναι ασφαλές να κάνω δίαιτα ενώ είμαι έγκυος;

2. Σπιτικό μίγμα για ξυρών καρπών

Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι σπόρους κολοκύθας
  • 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα κεράσια
  • 1/2 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα και
  • 1/2 φλιτζάνι κομμάτια μαύρης σοκολάτας

ή

  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια
  • 1/2 φλιτζάνι flakes καρύδας χωρίς ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένο μάνγκο και
  • 1/2 φλιτζάνι κάσιους

Άλλες καλές πηγές μαγνησίου είναι το μαγειρεμένο σπανάκι, τα μαύρα φασόλια και τα καρύδια Βραζιλίας.

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε το βράδυ; Τα αποξηραμένα βύσσινα περιέχουν φυσική μελατονίνη , η οποία μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου. Δοκιμάστε να τα ανακατέψετε με τα δημητριακά σας για ένα χορταστικό σνακ πριν τον ύπνο.

Φολικό οξύ και εγκυμοσύνη: Γιατί είναι απαραίτητο;

3. Παρφέ από γιαούρτι

Υλικά

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι βατόμουρα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια.

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη. Καλύπτει το 15% των ημερήσιων αναγκών σας σε ασβέστιο. Περιέχει επίσης προβιοτικά, τα οποία σας βοηθούν να διατηρήσετε ένα υγιές πεπτικό σύστημα .

4. Κράκερς με φυστικοβούτυρο

Μπορείτε να έχετε ένα πακετάκι κράκερς και ένα λίγο φυστικοβούτυρο σε ένα μικρό μπολάκι στην τσάντα σας πάντα και παντού μαζί σας.

Οι 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο παρέχουν 7 γραμμάρια πρωτεΐνης, καθώς και ασβέστιο, μαγνήσιο και φυλλικό οξύ και ακόρεστα λιπαρά. Τα κράκερς συνεισφέρουν επίσης 3 γρ. πρωτεΐνης, μαζί με 4 γρ. χορταστικών φυτικών ινών.

Μπορώ να κάνω τατουάζ ενώ είμαι έγκυος;

5. Τορτίγια με χούμους και ντοματίνια

Υλικά

  • 1 τορτίγια ολικής άλεσης
  • 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση και
  • 1/4 φλιτζανιού χούμους

Οι ντομάτες παρέχουν 25 θερμίδες ανά φλιτζάνι και έχουν σημαντική ποσότητα β-καροτίνης, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το χούμους περιέχει λίγο πάνω από 100 θερμίδες ανά 1/4 φλιτζανιού και παρέχει 3 γρ. πρωτεΐνης, 2 γρ. φυτικών ινών και σχεδόν 1 mg σιδήρου .

Με πληροφορίες: babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved