Yummy crumble ροδακινόπιτα - Θα λερώσετε μόνο δύο σκεύη

Φτιάξτε τη όσο ακόμη τα ροδάκινα είναι διαθέσιμα.

Μαργαρίτα Νικολάου
Yummy crumble ροδακινόπιτα - Θα λερώσετε μόνο δύο σκεύη
Bigstock

Σίγουρα έχετε φτιάξει crumble μήλου , crumble ροδάκινου όμως; Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή πριν «φύγει» η εποχή των ροδάκινων και συνοδεύστε τη με παγωτό βανίλια.

Ροδακινόπιτα crumble όλο γλύκα - Μοσχομυριστή πίτα με ροδάκινα και τριμμένη ζύμη με αλεύρι και βούτυρο από πάνω

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για ένα πυρέξ 4 ατόμων:

  • 5 ροδάκινα
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλιά της σούπας corn flour
  • για το crumble:
  • 8 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση:

  1. Αφαιρέστε τον πυρήνα από τα ροδάκινα και κόψτε τα σε κομμάτια.
  2. Βάλτε τα κομμάτια στο πυρέξ που θα χρησιμοποιήσετε και βάλτε μέσα την κανέλα, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το corn flour.
  3. Ανακατέψτε καλά και απλώστε τα ροδάκινα στον πάτο του ταψιού.
  4. Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη.
  5. Ανακατέψτε με τα χέρια σας, δημιουργώντας «τρίμματα».
  6. Ρίξτε τα τρίμματα επάνω από τα ροδάκινα και καλύψτε τα.
  7. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά μέχρι να ψηθεί.

Απολαύστε το με μια μπάλα παγωτό από πάνω όσο είναι ακόμα ζεστό ✨

https://www.instagram.com/reel/C-5U66_ttty/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved