Yummy crumble ροδακινόπιτα - Θα λερώσετε μόνο δύο σκεύη
Φτιάξτε τη όσο ακόμη τα ροδάκινα είναι διαθέσιμα.
Σίγουρα έχετε φτιάξει crumble μήλου , crumble ροδάκινου όμως; Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή πριν «φύγει» η εποχή των ροδάκινων και συνοδεύστε τη με παγωτό βανίλια.
Ροδακινόπιτα crumble όλο γλύκα - Μοσχομυριστή πίτα με ροδάκινα και τριμμένη ζύμη με αλεύρι και βούτυρο από πάνω
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για ένα πυρέξ 4 ατόμων:
- 5 ροδάκινα
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1 βανίλια
- 1 κουταλιά της σούπας corn flour
- για το crumble:
- 8 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Αφαιρέστε τον πυρήνα από τα ροδάκινα και κόψτε τα σε κομμάτια.
- Βάλτε τα κομμάτια στο πυρέξ που θα χρησιμοποιήσετε και βάλτε μέσα την κανέλα, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το corn flour.
- Ανακατέψτε καλά και απλώστε τα ροδάκινα στον πάτο του ταψιού.
- Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη.
- Ανακατέψτε με τα χέρια σας, δημιουργώντας «τρίμματα».
- Ρίξτε τα τρίμματα επάνω από τα ροδάκινα και καλύψτε τα.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
Απολαύστε το με μια μπάλα παγωτό από πάνω όσο είναι ακόμα ζεστό ✨