Εγκυμοσύνη και διατροφή: Κι όμως! Το μπέικον προσφέρει πολλά οφέλη στις εγκύους
Το μπέικον είναι από τα πιο γευστικά αλλαντικά και μπορεί να αποτελέσει μια πολύ ωραία προσθήκη στην διατροφή μιας εγκύου γυναίκας.
Είναι όμως πολύ σημαντικό να μαγειρεύεται σωστά πριν την κατανάλωση.
To μπέικον περιέχει αλάτι, μπαχαρικά και μερικές φορές ακόμα και ζάχαρη για να προσδώσει έξτρα γεύση. Για αυτό, καλό είναι να μην το παρακάνουμε με την κατανάλωση του.
Όμως παρόλα αυτά, κοιτάζοντας τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει, μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη σε μια έγκυο γυναίκα.
Δείτε λοιπόν πριν το εντάξετε στην διατροφή σας, τα θρεπτικά συστατικά του:
Περιέχει:
Λιπαρά: 99.50 g
Εκ των οποίων κορεσμένα: 31.991 g
Χοληστερόλη: 97 g
Νάτριο: 27 g
Βιταμίνη Β3: 0.725 mg
Ποτάσσιο: 15 mg
Πρωτεΐνη: 0.07 g
Βιταμίνη Α: 371U
Κάλιο: 1 mg
Σίδηρο: 0.13 mg
Βιταμίνη Β6: 0.005 mg
Bιταμίνη Β12: 0.09 mcg
Φώσφορος: 9 mg
Xολίνη: 6.5 mg
Σελήνιο: 5.7 mcg
Οι ιδιότητες του;
Δυναμώνει το μυαλό: Tο μπέικον είναι μια πολύ καλή πηγή χολίνης, μιας ουσίας απαραίτητης για την ανάπτυξη του εγκεφάλου στο μωράκι που αναπτύσσεται. Η χολίνη βοηθά επίσης στην βελτίωση της μνήμης.
Χορταίνει: Το μπέικον είναι πλούσιο σε κορεσμένο λίπος και για αυτό το λόγο μπορεί να σε χορτάσει ακόμα και αν δεν έχεις καταναλώσει πολύ. Έχει υψηλή περιεκτικότητα λιπαρών και χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, κάτι που βοηθά στην διατήρηση του βάρους των εγκυμονουσών γυναικών.
Είναι υψηλό σε πρωτεΐνες: Είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εμβρύου.
Έχει αντιοξειδωτική δράση: Kι όμως! Το μπέικον είναι πολύ καλή πηγή σελενίου που είναι πολύ καλό αντιοξειδωτικό και βοηθά την ανάπτυξη του θυροειδούς του εμβρύου.
Είναι πηγή φωσφόρου: O φώσφορος είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη της τριφωσφορικής αδενοσίνης (ATP) αλλά και του DNA, βασικά για την εμβρυική ανάπτυξη.
Βιταμίνη Β: To μπέικον είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Β, πολύ σημαντική για την σωστή λειτουργεία του νευρικού συστήματος του εμβρύου.
Καταναλώστε το λοιπόν άφοβα αλλά με μέτρο!