Ανοιχτή γαλατόπιτα με φύλλο - Τεμπέλικη συνταγή για μαμάδες

Mamatsita
Ανοιχτή γαλατόπιτα με φύλλο - Τεμπέλικη συνταγή για μαμάδες

Τεμπέλικη γαλατόπιτα με φύλλο. Ένα νόστιμο γλυκό με βάση, το γάλα και την κρέμα σιμιγδαλιού.

Ανοιχτή γαλατόπιτα με φύλλο σήμερα και μπορείτε να τη φτιάξετε με αφορμή την Κυριακή της Τυρινής.

Η αφράτη κρέμα της, φτιαγμένη από ψιλό σιμιγδάλι, τρώγεται κυριολεκτικά με το κουτάλι. Γεμίστε με αυτή μια φωλίτσα από φύλλα κρούστας και θα έχετε σε χρόνο dt έτοιμη την πιο νόστιμη γαλατόπιτα.

Εγώ την πασπάλισα με ζάχαρη άχνη και κανέλα, σε ένα παραδοσιακό μοτίβο με το σεμεδάκι της μαμάς μου. Κάπως έτσι την έκανα πραγματικό «έργο τέχνης».

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με ♥️ Mamatsita

Ακολουθεί αναλυτικά η συνταγή

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 15'

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο + 50 γρ. λιωμένο για τα φύλλα
  • 4 βανίλιες (κάψουλες)
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ. σ. κανέλα

Βήματα

  • Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι και ανακατεύω συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, αποσύρω από την φωτιά.
  • Σε ένα μπολ σπάω τα αυγά , τους προσθέτω τις βανίλιες και ανακατεύω καλά.
  • Ρίχνω τα αυγά στην κρέμα και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύω πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μόλις γίνει αυτό, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει.
  • Αφήνω την κρέμα να κρυώσει και ετοιμάζω τα φύλλα.
  • Βουτυρώνω καλά μια φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενη βάση. Στρώνω άτσαλα δυο φύλλα στη βάση τα οποία έχω επίσης βουτυρώσει. Συνεχίζω βουτυρώνοντας τα υπόλοιπα φύλλα, τσαλακώνω κάθε φύλλο ξεχωριστά και τα βάζω ένα ένα να καλύψουν τα πλαϊνά της φόρμας, δημιουργώντας μια φωλίτσα.
  • Προσέχω τα φύλλα μου να είναι αφράτα, να μην στριμωχτούν και να ακουμπούν ίσα ίσα το ένα το άλλο.
  • Ρίχνω προσεκτικά την κρέμα στο κέντρο της “φωλιάς”.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς , στον αέρα , μέχρι κρέμα και φύλλα να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Όταν το γλυκό είναι έτοιμο, το αφήνω για 10 περίπου λεπτά να κρυώσει, το ξεφορμάρω και το τοποθετώ στην πιατέλα που θα σερβίρω.
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύω την άχνη και την κανέλα και πασπαλίζω την γαλατόπιτα.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved