4 χρήσιμες συμβουλές για το πρόγραμμα προπόνησης μετά τον τοκετό

Ανυπομονείτε να αρχίσετε να γυμνάζεστε μετά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό;

4 χρήσιμες συμβουλές για το πρόγραμμα προπόνησης μετά τον τοκετό
Bigstock

Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε το χρόνο και τα κίνητρα που απαιτούνται για να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε με ένα νέο μέλος της οικογένειας. Το να μπορείτε να βγείτε απλώς για τρέξιμο αποτελεί παρελθόν . Τώρα, οι ανάγκες κάποιου άλλου θα έρχονται πάντα πάνω από τις δικές σας.

Η γυμναστική σίγουρα δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να ξαναμπείτε στα παλιά σας ρούχα. Είναι επίσης ωφέλιμη για την ψυχική και σωματική σας υγεία.

Συμβουλές για το πρόγραμμα προπόνησης μετά τον τοκετό

1. Πηγαίνετε για περπάτημα

Αμέσως μετά τον τοκετό ο καλύτερος τρόπος για να γυμναστείτε είναι να φορέσετε παπούτσια, να πάρετε το καροτσάκι και να βγείτε για έναν δυναμικό περίπατο.

Η επιστήμη δείχνει ότι ένας μακρύς περίπατος μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικός με το τρέξιμο καθώς και ότι κάνει καλό τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική υγεία.

Το μωρό σας πιθανότατα χρειάζεται έναν υπνάκο ούτως ή άλλως, οπότε αυτό θα είναι μια ωραία καθημερινή προσθήκη στη ρουτίνα σας.

2. Φέρτε το μωρό στο γυμναστήριο

Αν δεν μπορείτε να προγραμματίσετε γυμναστική κατά τη διάρκεια του «προσωπικού σας χρόνου», απλά πάρτε το μωρό μαζί σας στο γυμναστήριο . Μπορεί να είναι δύσκολο να φέρετε ένα καροτσάκι στο γυμναστήριο, αλλά είναι απλά μια νέα συνήθεια.

Ακόμα κι αν το μωρό δεν κοιμάται, πιθανότατα θα απολαμβάνει να σας βλέπει να κινείστε, ενώ βρίσκεται σε ένα οικείο περιβάλλον. Μπορείτε ακόμη να συμπεριλάβετε το μωρό σας στη ρουτίνα προπόνησής σας.

3. Μαθήματα φιλικά προς το μωρό

Πολλά γυμναστήρια προσφέρουν μαθήματα φιλικά προς τα μωρά, όπου μπορείτε να έρθετε με το παιδί σας στην προπόνηση.

Το mama-fitness ή γονεϊκή γιόγκα είναι συνήθεις πρακτικές όπου τα μωρά είναι ευπρόσδεκτα και μερικές φορές ενσωματώνονται στην προπόνηση. Αυτά τα μαθήματα μπορεί να είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε ξανά την άσκηση .

Ενδεχομένως να σας οδηγήσουν στο να γνωρίσετε άλλους γονείς που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση.

4. Μείνετε δραστήριες

Καθώς μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε το μωρό σας που κοιμάται, από το σπίτι στο καροτσάκι και από το καροτσάκι μέσα και γύρω από το γυμναστήριο, γίνεται πιο εύκολο να τηρήσετε το πρόγραμμά σας.

Έτσι θα είστε στην ώρα σας όταν ξεκινά η προπόνηση, χωρίς να ανησυχείτε ότι θα διακόψετε τη ρουτίνα ύπνου του μωρού σας.

Πηγή: najell.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved