7 τρόποι για να περάσετε τα απογεύματα του καλοκαιριού με τα παιδιά

Από βόλτες με ποδήλατα μέχρι ένα απογεύμα στο θερινό σινεμά, διαβάστε πως θα δημιουργήσετε αξέχαστες οικογενειακές στιγμές.

7 τρόποι για να περάσετε τα απογεύματα του καλοκαιριού με τα παιδιά
Bigstock

Τα απογεύματα των καλοκαιρινών διακοπών προσφέρουν μια υπέροχη ευκαιρία για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας. Από διασκεδαστικές υπαίθριες δραστηριότητες μέχρι δημιουργικές εργασίες στο σπίτι, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να κάνετε τις ζεστές αυτές μέρες ξεχωριστές και αξέχαστες.

Είτε απολαμβάνετε τις δροσερές βουτιές σε μια πλαστική πισίνα είτε βλέπετε μια ταινία σε θερινό σινεμά, οι στιγμές αυτές θα ενισχύσουν τους οικογενειακούς δεσμούς και θα γεμίσουν χαρά τα απογεύματα σας.

1. Αγοράστε μία πλαστική πισίνα

Δε χρειάζεται να έχετε κήπο για να αγοράσετε μια πισίνα για να απολαύσουν τα μικρά σας μερικές βουτιές. Βέβαια, εάν είστε από τις τυχερές και έχετε αυλή στο σπίτι σας επενδύστε σε μία μικρή τσουλήθρα για περισσότερη διασκέδαση .

2. Κάντε βόλτα με τα ποδήλατα

Είτε πρόκειται για μια σύντομη βόλτα στο πάρκο είτε για μία πιο μακρινή απόσταση, πάρτε τα ποδήλατά σας παρέα με το μικρό σας και νιώστε το καλοκαιρινό αεράκι να σας χτυπά ενώ περιπλανιέστε στην εξοχή.

4. Παίξτε παρέα

Ένας υπέροχος τρόπος να περάσετε ένα απόγευμα μαζί με το μικρό σας είναι είτε να παίξετε μπάλα στην πίσω αυλή ή ακόμα να φτιάξετε ένα παζλ κάτω από το δροσερό αέρα του air condition.

ti-na-kanoyn-sto-spiti-ta-paidia-me-ton-kausona.jpg

5. Πηγαίνετε για ταινία σε θερινό σινεμά

Μια βραδιά σε θερινό σινεμά είναι μια μαγική εμπειρία για όλη την οικογένεια. Μη ξεχάσετε το αντικουνουπικό και τα σνακ ! Είναι μια υπέροχη ευκαιρία να διδάξετε στα παιδιά την αξία του κινηματογράφου και να δημιουργήσετε αναμνήσεις που θα θυμούνται για χρόνια.

6. Πετάξτε χαρταετό

Βρείτε έναν ανοιχτό χώρο, όπως ένα πάρκο ή μια παραλία, και αφήστε τα παιδιά να τρέξουν και να προσπαθήσουν να σηκώσουν τον χαρταετό ψηλά στον ουρανό. Η δραστηριότητα αυτή όχι μόνο προσφέρει φυσική άσκηση αλλά και διδάσκει τα παιδιά για τον άνεμο και την αεροδυναμική με έναν διασκεδαστικό τρόπο. Επιπλέον, είναι μια ευκαιρία για συνεργασία.

7. Ολοκληρώστε έργα ανακαίνισης του σπιτιού

Τα καλοκαιρινά απογεύματα είναι ιδανικά για να ασχοληθείτε με μικρά έργα ανακαίνισης που μπορούν να εμπλέξουν και τα παιδιά. Βάψτε μαζί έναν τοίχο με ζωηρά χρώματα, φτιάξτε ένα νέο ράφι ή ανανεώστε τον κήπο φυτεύοντας λουλούδια. Η συμμετοχή των παιδιών σε τέτοιες δραστηριότητες όχι μόνο τα κάνει να αισθάνονται χρήσιμα αλλά τους διδάσκει και πολύτιμες δεξιότητες .

Πηγή: allprodad.com

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved