Μαλακά μπισκότα σοκολάτας χωρίς βούτυρο, αυγά ή γάλα.
Τα soft cookies συνδυάζονται τέλεια με μία κούπα ζεστό καφέ ή γάλα. Μπορείτε να τα απολαύσετε ως πρωινό, σνακ ή επιδόρπιο και αυτή η εύκολη και νηστίσιμη συνταγή θα γίνει από τις αγαπημένες σας την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο.
Θα χρειαστείτε λίγα υλικά, ένα μπολ και ελάχιστο από τον χρόνο σας.
Πηγή συνταγής: karissasvegankitchen.com
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 10'
Υλικά
- ½ φλιτζάνι σπορέλαιο / εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε και vegan butter
- ¾ φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλιτζάνι κακάο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ¾ φλιτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Βήματα
-
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός.
-
Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, το γάλα αμυγδάλου το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, το baking powder και ανακατέψτε ξανά. Εάν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή προσθέστε λίγο ακόμα γάλα.
-
Πλάστε τα μπισκότα και βάλτε τα σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
-
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
-
Πριν τα καταναλώσετε αφήστε τα να κρυώσουν για 20 λεπτά.