Φτιάξτε ένα νόστιμο γλυκό, χωρίς αυγά και αλεύρι.
Είτε νηστεύετε είτε προσέχετε τη διατροφή σας, θα υπάρξουν στιγμές που θα θέλετε να φάτε ένα γλυκό.
Γι΄αυτές λοιπόν τις στιγμές που το μέλι ή ο χαλβάς δεν θα σας ικανοποιεί είναι η σημερινή σας συνταγή.
Δεν περιέχει αυγά, ούτε αλεύρι κι επιπλέον η ζάχαρη είναι ελάχιστη. Επίσης, έχει μπανάνα, πορτοκάλι και αρκετά φρούτα.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και δεν θα σας πάρει πάνω από ένα τέταρτο να φτιάξετε αυτό το νόστιμο και υγιεινό γλυκό.
Το βίντεο που ακολουθεί είναι κατατοπιστικό και θα διαπιστώσετε στην πράξη πόσο εύκολο είναι.
Προετοιμασία: 15'
Eκτέλεση: 40'
Υλικά
- 1 μπανάνα
- 250 γρ. βρόμη
- 50 γρ. καρύδια
- 150 ml χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.τ.σ. στέβια ( ή κανονική ζάχαρη)
- 50 ml φυτικό έλαιο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 200-250 γρ. κατεψυγμένα μούρα και φράουλες
Βήματα
-
Σε ένα μπολ βάζετε τη μπανάνα κομμένη σε κομμάτια και το χυμό πορτοκάλι. Λιώνετε με ένα ραβδομπλέντερ καλά τη μπανάνα ( εναλλακτικά μπορείτε να λιώσετε πρώτα την μπανάνα με ένα πιρούνι και μετά να προσθέσετε τον χυμό πορτοκάλι).
-
Στη συνέχεια αλέθετε στο multi τη βρόμη με τα καρύδια και τα προσθέτετε στο μείγμα μπανάνας -πορτοκάλι. Ρίχνετε επίσης τη στέβια, τη μαγειρική σόδα και το φυτικό έλαιο.
-
Ανακατεύετε με μια σπάτουλα καλά για 1-2 λεπτά.
-
Σε ένα μακρόστενο πυρέξ ρίχνετε το μείγμα σα και πασπαλίζετε με τα κατεψυγμένα φρούτα. Τα πιέζετε με την σπάτουλα να εισχωρήσουν ελαφρώς στο μείγμα.
-
Ψήνετε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40- 45 λεπτά.
-
Το αφήνετε να κρυώσει για λίγο και σερβίρετε το γλυκό σκέτο, με παγωτό, με γιαούρτι ή με ότι άλλο σας αρέσει.