Γονιμότητα: Τι γυμναστική να κάνεις (και να μην κάνεις) αν θες να μείνεις έγκυος
Γυμνάσου για την γονιμότητά σου.
Η γονιμότητα επηρεάζεται από ποικίλους παράγοντες όπως το ιατρικό ιστορικό, τη διατροφή και γενικά τον τρόπο ζωής. Η γυμναστική μόνο βοηθητικά μπορεί να λειτουργήσει, εφόσον φυσικά γίνεται με μέτρο και στα πλαίσια ενός υγιούς τρόπου ζωής. Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν δεν επηρεάζει τα επίπεδα της προγεστερόνης, ούτε προκαλεί αλλαγές στον κύκλο της γυναίκες.
Σημάδια ότι το παρακάνετε με την άσκηση
Ίσως είναι καιρός να μειώσετε τη συχνότητα, τον ρυθμό και τη διάρκεια των προπονήσεών σας εάν αισθάνεστε υπερβολικά κουρασμένες, ή έχετε πόνο στους μύες ή στις αρθρώσεις ή δεν μπορείτε να κοιμηθείτε καλά τη νύχτα.
Όλα αυτά τα συμπτώματα μπορεί να σημαίνουν ότι το παρακάνετε, είτε είστε έγκυος είτε όχι, θέτοντας τον εαυτό σας σε μεγαλύτερο κίνδυνο τραυματισμού.
Επίσης, φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος γίνει ασταθής, καθώς η διατήρηση της περιόδου σας σε καλό δρόμο καθιστά πολύ πιο εύκολο για ένα ωάριο να συναντήσει το σπέρμα.
Ποια άσκηση να προτιμήσετε
- Πιλάτες
- Γιόγκα
- Κολύμβηση
- Περπάτημα
- Ποδήλατο
Ποια άσκηση να μην προτιμήσετε
- Bάρη
- Πολεμικές τέχνες χωρίς προστατευτικά
- Ιππασία
Σε αυτό το πεντάλεπτο βίντεο μπορείτε να πάρετε ιδέες για απλές ασκήσεις yoga που ενισχύουν τη γονιμότητα. Όσο περιορισμένο χρόνο κι αν έχετε, αξίζει να αφιερώσετε πέντε λεπτά κάθε πρωί για να γυμναστείτε, αυτό θα βοηθήσει πολύ και την ψυχολογία σας.
Η γιόγκα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη γυμναστικής τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα δεδομένου ότι τα οφέλη της είναι σωματικά και ψυχολογικά.