Γιατί όταν αναφερόμαστε στην υπογονιμότητα μιλάμε για γυναίκες και όχι για άντρες;

Η γονιμότητα είναι υπόθεση και των δύο συντρόφων.

Γιατί όταν αναφερόμαστε στην υπογονιμότητα μιλάμε για γυναίκες και όχι για άντρες;

Μόλις αποφασίσετε ότι θέλετε να γίνετε μαμά, αρχίζετε να παρακολουθείτε τι τρώτε, κλείνετε ραντεβού με την/τον γυναικολόγο σας, σταματάτε την αντισύλληψη αλλά και αρχίζετε να παρακολουθείτε την περίοδό σας.

Φαίνεται απλό, αλλά πριν το καταλάβετε αυτά τα βήματα μπορεί να αρχίσουν να μοιάζουν περισσότερο με μια «to do λίστα» και όλο το βάρος αυτής πέφτει πάνω σας. Αλλά αυτό είναι φυσιολογικό, σωστά; Λάθος.

«Θυμάμαι να κάθομαι στο γραφείο του γυναικολόγου μου κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου ελέγχου, μόνο και μόνο για να μου μεταφέρει την οδυνηρή είδηση ότι δεν υπήρχε καρδιακός παλμός . Το μωρό μου είχε πεθάνει. Ένιωσα απαίσια. Ξαφνικά, βρέθηκα στο επίκεντρο μιας λίστας ερωτήσεων: ερωτήσεις σχετικά με την ηλικία μου, το ιστορικό της υγείας μου και ελάχιστες έως καθόλου απαντήσεις σχετικά με το τι θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά για να βελτιώσω τις πιθανότητές μου για μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη.», εξομολογείται η Ronit Menashe, CEO της εταιρείας πολυβιταμινών και διατροφικών συμπληρωμάτων «WeNatal».

Μαμά, ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να παίρνεις την βιταμίνη D;

Kαι προσθέτει: Αισθητά απουσίαζε από αυτές τις συζητήσεις οποιαδήποτε αναφορά στην υγεία του συζύγου μου και στην υγεία του σπέρματός του. Το ότι έχασα το μωρό μου φαινόταν πως ήταν αποκλειστικά δικό μου λάθος» και συνεχίζει: «Όπως πολλές άλλες γυναίκες πριν από εμένα που έχουν βιώσει αυτή την απώλεια, οι συζητήσεις σχετικά με τη γονιμότητα έχουν παραδοσιακά επικεντρωθεί στις γυναίκες. Ωστόσο, η αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζουν οι άνδρες στη διαδικασία σύλληψης και στη συνολική ευημερία μιας οικογένειας έχει γίνει όλο και πιο κρίσιμη».

Υπογονιμότητα: Πώς να αντιμετωπίσετε τις ψυχολογικές μεταπτώσεις

andriki-ipogonimotita.jpg

Οι άνδρες είναι κατά 50% υπεύθυνοι για τη σύλληψη και τα αποτελέσματα της εγκυμοσύνης

Διατροφή και ανδρική γονιμότητα

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνδρες που τηρούν μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως η L-καρνιτίνη, οι βιταμίνες C και Ε , η Ν-ακετυλοκυστεΐνη, ο ψευδάργυρος και συντελούν στο να έχουν οι σύντρόφοι τους πάνω από 4 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα σύλληψης και 5 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχημένης εγκυμοσύνης.

Και το καλύτερο; Το ανδρικό σώμα παράγει φρέσκο σπέρμα κάθε 80 έως 90 ημέρες. Αυτή η συνεχής διαδικασία ανανέωσης αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τους άνδρες να αναλάβουν δράση και να δώσουν προτεραιότητα στην υγεία του σπέρματος μέσω της διατροφής τους.

Πόσο γρήγορα μπορείτε να συλλάβετε μετά την περίοδο

Ανδρική γονιμότητα και κακή ποιότητα σπέρματος

Οι έρευνες που έχουν διεξαχθεί τις τελευταίες δεκαετίες δείχνουν σταθερά μια ανησυχητική τάση μείωσης της ανδρικής γονιμότητας και κακής υγείας του σπέρματος . Ένας άνδρας σήμερα έχει 50% μείωση της συγκέντρωσης σπέρματος σε σχέση με αυτό που είχε ο παππούς του.

Μια μετα-ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Human Reproduction» εξέτασε 185 μελέτες που αφορούσαν σχεδόν 43.000 άνδρες από διάφορες περιοχές του κόσμου. Η μελέτη διαπίστωσε μείωση κατά 52,4% της συγκέντρωσης σπέρματος και μείωση κατά 59,3% του συνολικού σπέρματος τις τελευταίες πέντε δεκαετίες. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Η υγεία του σπέρματος των ανδρών αποτελεί άμεση αντανάκλαση της υγείας των ανδρών. Εάν δεν μιλάμε για την υγεία και των δύο συντρόφων κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων επισκέψεων με τον/την γυναικολόγο πριν από τη σύλληψη, υποβαθμίζεται ηυγεία του μωρού.

Οι πολύποδες προκαλούν υπογονιμότητα; (vid)

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες να έχετε μια υγιή εγκυμοσύνη και να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες αποβολής. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι τα κάνετε όλα λάθος , αλλά προφανώς υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα πράγματα που μπορούν να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες να πάνε όλα καλά.

Οι γυναίκες πρέπει να συμβάλλουν στο να ξαναγραφτεί η αφήγηση γύρω από τη γονιμότητα αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι άνδρες στο ταξίδι της γονεϊκότητας .

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved