6 πράγματα που έμαθα από την αποβολή μου

Η Amanda Allen-Herm μοιράζεται την εμπειρία της αποβολής της. 

6 πράγματα που έμαθα από την αποβολή μου
Bigstock

Τη στιγμή που συνειδητοποίησα ότι ήμουν έγκυος, προσπάθησα να συγκρατήσω τα συναισθήματά μου. Χρησιμοποίησα τον όρο «επιφυλακτικά αισιόδοξη» έτσι ώστε να μπορώ να διαχειριστώ το ενδεχόμενο να είμαι μία στις τέσσερις γυναίκες που αποβάλλουν.

Είναι επώδυνη η πρώτη περίοδος μετά την αποβολή;

Ενώ γιορτάζαμε την εγκυμοσύνη μου, μαζί με τον σύζυγό μου συζητούσαμε τι θα συμβεί σε περίπτωση αποβολής ή αν ο υπέρηχος δείξει πως το μωρό μας δεν έχει καρδιακό παλμό. Προσπαθούσαμε να είμαστε ρεαλιστές σχετικά με τις πιθανότητες να έχουμε μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη παραμένοντας θετικοί.

Έτσι, όταν είδα τα πρώτα συμπτώματα, δεν εξεπλάγην. Γνώριζα ήδη ότι η κηλίδα που εμφανίστηκε μπορεί να είναι φυσιολογική, αλλά μπορεί επίσης να είναι σημάδι για κάτι χειρότερο που θα ακολουθούσε. Μέσα σε έξι ώρες, ο άντρας μου και εγώ κλαίγαμε και προσπαθούσαμε να αποδεχτούμε αυτή δεν θα κρατούσαμε στην αγκαλιά μας το μωρό μας τους επόμενους επτά μήνες.

Όσο προετοιμασμένη κι αν προσπάθησα να είμαι για αυτό το ταξίδι, υπήρχαν πολλά πράγματα που θα ήθελα να μπορώ να αντιμετωπίσω.

Αλλά σε περίπτωση που είσαι μία από τις λίγες που αισθάνονται καλύτερα γνωρίζοντας αλήθειες, εδώ είναι μερικά πράγματα που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου:

siopi-apovoli.jpg

6 πράγματα που πίστευα για την εγκυμοσύνη μετά την αποβολή

Μπορεί να μην έχεις απαντήσεις αμέσως

Είχα αιμορραγία για 48 ώρες, σκεφτόμουν το χειρότερο σενάριο, φοβόμουν την επόμενη επίσκεψη στο μπάνιο, πριν ο γιατρός μου πει δυνατά τη λέξη «αποβολή». Μου εξήγησε ότι στις επτά εβδομάδες της εγκυμοσύνης, μπορεί να είναι δύσκολο να δούμε τι συμβαίνει μέσω υπερήχων και έτσι θα ήθελε να το επιβεβαιώσει ελέγχοντας τα επίπεδα HCG μου κατά τη διάρκεια αρκετών ημερών, αν και ήταν σίγουρος ότι η εγκυμοσύνη μου τελείωσε. Ίσως χρειαζόταν να κάνω μια χειρουργική επέμβαση για να καθαρίσω τη μήτρα μου.

Ήταν μια πολύ μεγάλη αναμονή μέχρι και επίσημα να μου ανακοινωθεί πώς είχα αποβάλλει.

Η αποβολή δεν μοιάζει με περίοδο

Σκεφτόμουν ότι μια αποβολή στις επτά εβδομάδες θα έμοιαζε πολύ με καθυστερημένη περίοδο. Ακόμα κι αν δεν γνώριζα ότι ήμουν έγκυος, αν πίστευα ότι αυτή η αιμορραγία ήταν περίοδος, θα πήγαινα στο νοσοκομείο. Η αιμορραγία ήταν έντονη, κράτησε αρκετές ημέρες και είχε αρκετούς θρόμβους. Αργότερα έμαθα ότι αυτή ήταν η συστολή της μήτρας μου, παρόμοια με κάποια που γεννά μετά από μια εγκυμοσύνη 40 εβδομάδων. Κάθε επίσκεψη στο μπάνιο ήταν βασανιστική, τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά.

Ίσως χρειαστεί να απουσιάσεις αρκετές ημέρες από την εργασία σας

Δεν θα καταλάβουν όλοι πόσο δύσκολη είναι μια αποβολή. Έπρεπε να περάσω αρκετές ώρες στο τηλέφωνο μέχρι να βρω μια άκρη για το πόσες ημέρες θα μπορούσα α απουσιάζω χωρίς να είναι άνευ αποδοχών.

Η επόμενη περίοδος είναι διαφορετική

Μια μέρα πριν ξεκινήσω την πρώτη μου περίοδο μετά την αποβολή μου δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Τα σκαμπανεβάσματα ήταν συνεχή και οι σκέψεις που έκανα κάθε άλλο παρά αισιόδοξες ήταν. Μίλησα με τον γιατρό μου ο οποίος μου είπε ότι μπορεί να υπάρξουν μεγάλες ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου κι είναι πιθανόν να αισθάνομαι ότι έχω επιλόχεια κατάθλιψη. Η πρώτη περίοδος ήταν επίπονη και η ποσότητα αίματος τόσο μεγάλη που ένιωθα εξαντλημένη.

Η εγκυμοσύνη μετά την αποβολή με φοβίζει

Μερικοί άνθρωποι θα πουν απερίσκεπτα πράγματα

Όπως πολλές φορές στη ζωή, οι άνθρωποι θα πουν κάποια πράγματα απερίσκεπτα. Η συμβουλή μου είναι να βάλεις όρια νωρίς. Δεν είσαι υποχρεωμένη να ακούς ιστορίες άλλων απωλειών εγκυμοσύνης και πώς όλα θα πάνε καλά.

stadi-thlipsis-tis-apovolis.jpg

Η αποβολή είναι ένα προσωπικό θέμα

Εξακολουθούσα να θρηνώ την απώλεια του μωρού μου.

Έφτιαξα ένα μικρό κουτί αναμνηστικών για την εγκυμοσύνη μου και τη ζωή που έχασα. Αγόρασα και ένα κολιέ για να μου θυμίζει τη ζωή που κουβαλούσα για επτά εβδομάδες και δεν το έχω βγάλει από τότε.

Εάν αντιμετωπίζετε μια αποβολή, να ξέρετε ότι δεν είστε μόνες. Υπάρχουν πολλές άλλες γυναίκες που έχουν περάσει από αυτό το στάδιο και είναι περισσότερο από έτοιμες να σας υποστηρίξουν με τους τρόπους που χρειάζεστε. Μπορεί να υπάρχει μια ομάδα υποστήριξης στην περιοχή σας αλλά και μέσω του Facebook. Αναζητήστε τις, αν αυτό έχετε ανάγκη.

Πώς να υποστηρίξεις μια φίλη που μόλις απέβαλλε

Συμπερασματικά, αυτή η αφήγηση χρησιμεύει ως υπενθύμιση της βαθιάς επίδρασης της αποβολής στα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί. Υπογραμμίζει όχι μόνο τη σωματική και συναισθηματική επιβάρυνση, αλλά και την αναγκαιότητα της υποστήριξης και κατανόησης από τον περίγυρό τους. Η αποβολή, που συχνά καλύπτεται από σιωπή, αξίζει αναγνώρισης και συζήτησης, παρέχοντας θεραπεία μέσω κοινών εμπειριών και αμοιβαίας υποστήριξης. Είθε αυτή η ιστορία να ενθαρρύνει πιο ανοιχτές συζητήσεις για την απώλεια εγκυμοσύνης, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου οι γυναίκες θα αισθάνονται ότι τις βλέπουν, τις ακούνε και τις υποστηρίζουν σε αυτό το ταξίδι θλίψης.

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved