Τι κάνεις όταν οι προσπάθειες να αποκτήσεις παιδί αποτυγχάνουν

Συνεχίζεις να προσπαθείς, εγκαταλείπεις ή αναζητάς εναλλακτικές; 

Τι κάνεις όταν οι προσπάθειες να αποκτήσεις παιδί αποτυγχάνουν
Bigstock

Αξίζει η απογοήτευση τη χαρά;

Αυτό είναι κάτι που έχω αναρωτηθεί πολλές φορές τα τελευταία 10 χρόνια. Συχνά σκέφτομαι αν θα μπορέσω να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση σύντομα ή και καθόλου. Περίμενα τόσο πολύ να γίνω μητέρα, να νιώσω αυτά τα μικρά φτερουγίσματα στην κοιλιά μου, να τη βλέπω να μεγαλώνει κάθε μήνα που περνάει.

Είχα αυτήν την επιθυμία για περισσότερα από 10 χρόνια και είμαι ίσως πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στο να αποκτήσω μωρό, αλλά παράλληλα, νιώθω τόσο μακριά από όλα αυτά.

Δεν μπορώ να σας το εξηγήσω πώς και γιατί το νιώθω, αλλά ισχύει.

Ποτέ δεν μου άρεσε να περιμένω, έτσι ήμουν από μικρή.

Η αναμονή είναι βασανιστήριο για μένα και δεν είμαι πολύ καλή σε αυτό. Όταν θέλεις να αποκτήσεις μωρό το μόνο που σου λένε οι γιατροί είναι «αυτά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο».

Ναι, όντως. Κι εγώ περίμενα και περίμενα.

Γιατί αν δεν έχεις πτυχίο ιατρικής η γνώμη σου δεν έχει σημασία ή δεν ακούγεται. Θυμάμαι έλεγα στους γιατρούς αμέτρητες φορές ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ήξερα ήδη ότι είχα PCOS ( σύνδρομο πολυκιστικών ωοθηκών), το είχα από τότε που ήμουν 16 ετών, αλλά κανείς δεν άκουγε τι είχα να πω.

ipogonimotita.jpg

Η έγκαιρη διάγνωση πολυκυστικών ωοθηκών βοηθά τις γυναίκες να αποκτήσουν παιδί

(…)

Η ζωή προχωρά, νέα όνειρα και νέες αναμνήσεις δημιουργούνται. Έκανα αρκετά λάθη αλλά έμαθα ποια ήμουν, τι τύπος ανθρώπου ήμουν και το είδος του ανθρώπου που ήθελα να γίνω.

Η θεραπεία γονιμότητας είναι χάλια, κράτησαν 5 χρόνια που δεν θα γυρίσουν ποτέ πίσω και ειλικρινά, δεν μετανιώνω για κανένα από αυτά, δεν μετανιώνω για όλες τις θεραπείες που έκανα, τον πρώτο μου γάμο, τίποτα απ' όλα αυτά. Αν δεν είχε συμβεί έστω κι ένα από αυτά, δεν θα ήμουν εδώ που είμαι σήμερα. Όμως, το ότι όλα τα πράγματα γίνονται για κάποιο λόγο, όχι δεν είναι αλήθεια. Τα πράγματα συνέβησαν επειδή άλλαξα ως άνθρωπος.

'Αφησα την παλιά μου ζωή και ξεκίνησα μια νέα. Έγινα καλύτερος άνθρωπος για μένα.

Ερωτεύτηκα. Παντρεύτηκα έχοντας δίπλα μου αγαπημένα πρόσωπα. Το αστείο είναι ότι όταν ξεκινάς ως δυάδα, αρχίζεις πολύ γρήγορα να σκέφτεσαι ότι οι δύο θα γίνουν τρεις.

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσες ένα μωρό αλλά δεν μπορούσα να βάλω το σώμα μου ή τον νέο μου γάμο σε περιπέτειες με θεραπείας γονιμότητας καθώς ως νιόπαντρο ζευγάρι δεν είχαμε τα απαιτούμενα χρήματα. Περάσαμε μήνες ψάχνοντας στο διαδίκτυο για τις επιλογές που είχαμε ώστε να κάνουμε μωρό και καταλήξαμε στην παρένθετη μητρότητα. Δεν ήξερα απολύτως τίποτα για αυτή ή πώς λειτουργούσε, αλλά βουτήξαμε στα βαθιά.

Μήνες αργότερα περιμέναμε να μάθουμε αν η παρένθετη μητέρα ήταν έγκυος στο μωρό μας. Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έγκυος.

Παρένθετη μητρότητα: Τι ισχύει στη χώρα μας και πότε επιτρέπεται

Τι κάνουμε τώρα; Προσπαθούμε ξανά; Τα παρατάμε; Όχι, υιοθετούμε.

ελεύθερη απόδοση από fertilitynetworkuk.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved