5 μέρες μετά τη σύλληψη: Ποια είναι τα συμπτώματα;

Είναι πιθανό να έχετε συμπτώματα 5 μέρες μετά τη σύλληψη;

5 μέρες μετά τη σύλληψη: Ποια είναι τα συμπτώματα;
Bigstock

Όταν μια γυναίκα προσπαθεί να συλλάβει, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε ό,τι συμβαίνει με το σώμα της καθώς βρίσκεται σε εγρήγορση για συμπτώματα πρώιμης εγκυμοσύνης.

Ωστόσο, δεν εμφανίζουν όλες οι γυναίκες αυτά τα συμπτώματα ή γίνονται αντιληπτά μετά από αρκετό διάστημα.

Το πιο γνωστό σημάδι εγκυμοσύνης είναι η απουσία περιόδου, 15 ημέρες μετά την ωορρηξία. Πολλές γυναίκες μπορούν να παρατηρήσουν συμπτώματα ακόμη και 5 ημέρες μετά την ωορρηξία (Days Past Ovulation -DPO).

Γονιμότητα: Τι να τρώτε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ωορρηξία

Δεδομένου ότι τα περισσότερα από τα πιο κοινά συμπτώματα, όπως η ευαισθησία του στήθους ή η κόπωση, εμφανίζονται μαζί με τις ορμονικές αλλαγές κατά την έμμηνο ρύση ή την ωορρηξία, μπορεί να δημιουργηθεί σύγχυση.

simadia-gonimotitas.jpg

Πρώιμα σημάδια και συμπτώματα 5 μέρες μετά τη σύλληψη

Η εμφύτευση μπορεί να έχει ήδη συμβεί την 5η μέρα μετά την ωορρηξία ή είναι πιθανό να συμβεί σύντομα. Με βάση τον χρόνο σύλληψης, ορισμένες γυναίκες μπορεί να αισθάνονται ορισμένα συμπτώματα εγκυμοσύνης αρκετά νωρίς. Όπως:

  • Ευαισθησία στο στήθος
  • Κόπωση
  • Πονοκεφάλους
  • Επιθυμία για φαγητό
  • Αποστροφή για φαγητό
  • Συχνουρία
  • Αλλαγές στη διάθεση
  • Πρωινή αδιαθεσία

Τα συμπτώματα ωορρηξίας που πρέπει να γνωρίζετε

mesogeiaki-anaimia-kai-gonimotita.jpg

Τι συμβαίνει στη μήτρα 5 ημέρες μετά την ωορρηξία;

Την 5η ημέρα μετά την ωορρηξία εάν το σπέρμα φτάσει στο ωάριο και το γονιμοποιήσει, τα κύτταρα στο νεοσύστατο ζυγωτό αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται και να δημιουργούν ένα κομμάτι κυττάρων που ονομάζεται βλαστοκύστη. Αυτά τα κύτταρα συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται καθώς η βλαστοκύστη προχωρά προς τα κάτω από τις σάλπιγγες και μέσα στη μήτρα. Μόλις φτάσει στο τοίχωμα της μήτρας, η βλαστοκύστη αποκτά πρόσβαση σε θρεπτικά συστατικά μέσω του αίματος αφού προσκολληθεί στα τοιχώματα της μήτρας. Στις 5 DPO, η βλαστοκύστη μπορεί να ταξιδεύει προς το τοίχωμα της μήτρας ή να έχει ήδη συνδεθεί με αυτό.

Μόλις συνδεθεί, η βλαστοκύστη αρχίζει να μετατρέπεται σε έμβρυο και η εγκυμοσύνη θεωρείται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη.

Γονιμότητα: Τα εννέα συμπτώματα ωορρηξίας που πρέπει να γνωρίζετε

Μερικά από τα σημάδια που μπορεί να παρατηρήσουν οι γυναίκες είναι οι κράμπες και η αιμορραγία εμφύτευσης, όπου η ροή του αίματος είναι συγκριτικά ελαφρύτερη από τη συνήθη ροή της εμμήνου ρύσεως και η αυξημένη βασική θερμοκρασία του σώματος, όπου μπορεί να αυξηθεί κατά την προσπάθεια σύλληψης. Εκτός από αυτό, μπορεί επίσης να εμφανίσουν ευαισθησία στο στήθος, κόπωση, πονοκεφάλους, λιγούρες, αποστροφή προς το φαγητό, συχνή ούρηση, εναλλαγές της διάθεσης και πρωινή ναυτία.

Με πληροφορίες από το apollocradle.com

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved