Γονιμότητα: Νέα χρονιά, νέοι στόχοι

Αν φέτος είναι στα σχέδιά σας η απόκτηση μωρού, καλό είναι να έχετε υπόψιν σας ορισμένα πράγματα. 

Νίκη Παπανικολάου
Γονιμότητα: Νέα χρονιά, νέοι στόχοι
Bigstock

Είτε συνεχίζετε το ταξίδι γονιμότητας είτε μόλις ξεκινάτε, το νέο έτος φέρνει ελπίδα και επιθυμία για αλλαγή.

Προκειμένου να πετύχετε τους στόχους σας, και με τη βοήθεια του συντρόφου σας, δείτε τι μπορείτε να κάνετε ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος.

Περάστε χρόνο εκτός σύνδεσης

Εάν αφιερώνετε πολύ χρόνο μπροστά σε μια οθόνη, η ψυχική σας ευεξία επηρεάζεται ειδικά όταν κοιτάζετε όλες τις έγκυες ή τις νέες μαμάδες με τα νεογέννητα μωρά τους. Αξιοποιήστε τον χρόνο σας πιο πιο δημιουργικά: κρατήστε ένα ημερολόγιο, ασκηθείτε, βγείτε με φίλες, διαβάστε.

oxriniki-fasi-kai-sillipsi.jpg

10 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον γυναικολόγο σας αν σκέφτεστε να μείνετε έγκυος

Μιλήστε για τα συναισθήματά σας

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της υπογονιμότητας είναι η δυσκολία να μιλήσετε γι’ αυτήν. Η ανοιχτή επικοινωνία, ειδικά με τον σύντροφό σας, είναι πολύ σημαντική. Αφιερώστε χρόνο για να πείτε ειλικρινά πώς νιώθετε, ποιες είναι οι ανησυχίες σας και πώς μπορείτε να υποστηρίξετε ο ένας τον άλλον. Εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε βοήθεια, μη φοβάστε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός επαγγελματία που θα σας πει ποιες είναι οι επιλογές σας.

Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας

Όταν δυσκολεύεστε να συλλάβετε, είναι πολύ εύκολο να κατηγορήσετε τον εαυτό σας, αλλά δεν πρέπει. Φράσεις όπως «ίσως δεν έκανα κάτι σωστά» ή «μάλλον θα έπρεπε να είχα διαχειριστεί καλύτερα το άγχος» δεν θα σας ωφελήσουν ποτέ, οπότε σταματήστε να σκέφτεστε με αυτό τον τρόπο. Πρόκειται για μια περίοδο της ζωής σας κατά την οποία πρέπει να αγαπάτε τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας και να στηρίζετε ο ένας τον άλλον.

pempti-mera-meta-ti-sillipsi-simptomata.jpg

Μην αναζητάτε πληροφορίες στο διαδίκτυο

Προφανώς και αναζητάτε πληροφορίες στο διαδίκτυο για κάθε τι που αφορά στη γονιμότητα. Μόνο που η Google είναι καλός υπηρέτης αλλά κακός κύριος. Κι αυτό γιατί οι πληροφορίες που θα βρείτε είναι γενικές κι ενδέχεται να σας αναστατώσουν ( στην καλύτερη των περιπτώσεων). Οι ερωτήσεις στις οποίες πρέπει να γνωρίζετε την απάντηση θα πρέπει να τις απαντήσει ο γιατρός σας και κανείς άλλος.

Υπογονιμότητα: Tips για σύλληψη

Δεν είστε μόνες

Μπορεί να μην αποτελεί μεγάλη παρηγοριά αλλά καλό είναι να θυμάστε πώς δεν είστε μόνες. Μην απομονώνεστε, μιλήστε για τις ανησυχίες σας, εμπιστευτείτε τους ανθρώπους που εμπιστεύεστε και, αν χρειαστεί, ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού που θα σας κάνει να νιώσετε άνετα.

Με πληροφορίες από το europeivf.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved