Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Μαθήτρια του γυμνασίου γράφει τις σκέψεις της

Θέμα: Η οικογένεια αποτελεί έναν πανάρχαιο θεσμό. Ποια είναι η προσφορά της οικογένειας στην πνευματική, ψυχική, ηθική, κοινωνική και σωματική ανάπτυξη του παιδιού.

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Μαθήτρια του γυμνασίου γράφει τις σκέψεις της

Η οικογένεια αποτελεί έναν πανάρχαιο κοινωνικό θεσμό και είναι αυτή που διδάσκει στα μέλη της τις πρώτες γνώσεις.

Το παιδί, προτού πάει στο σχολείο, λαμβάνει τις πρώτες γνώσεις από την οικογένειά του. Τους γονείς του. Τη μαμά του και τον μπαμπά του. Αποτυπώνει στο μυαλό του λέξεις και φράσεις που λένε οι γονείς, με αποτέλεσμα να τις μαθαίνει.

Ακόμη η οικογένεια προσφέρει και ψυχικά στο παιδί. Μέσα από αυτή ξέρει τι είναι κακό και καλό. Το παιδί μαθαίνει να είναι ισορροπημένο παίρνοντας παραδείγματα από τους γονείς του. Επιπλέον, αν η οικογένεια υποτιμά ή εκτιμά το παιδί, αυτό βγαίνει και στον χαρακτήρα του.

asfalis-xrisi-diadiktuou.jpg

Ο θεσμός της οικογένειας και η σημασία του - Πώς θα τον ενισχύσουμε

Το ήθος ενός ανήλικου προσφέρεται εξίσου από την οικογένεια μαθαίνοντάς του να κάνει καλές πράξεις, βοηθώντας και σεβόμενος τον συνάνθρωπό του. Έχει αξιοπρέπεια και μαθαίνει να λέει την αλήθεια.

Μέσα από την οικογένεια, το παιδί να μαθαίνει να είναι εξωστρεφές, γνωρίζοντας καινούριους ανθρώπους σε οποιοδήποτε περιβάλλον και αν βρίσκεται. Αντίθετα, αν οι γονείς δεν ασχολούνται με το παιδί τους, γνωρίζοντάς του καινούρια περιβάλλοντα, αυτό μένει κλειστό στον εαυτό του.

Τέλος, αν η οικογένεια δεν τρέφεται σωστά και δεν ασχολείται με την διατροφή του παιδιού, του μαθαίνει να τρέφεται έτσι και στη συνέχεια της ζωής του. Επίσης, οι γονείς πρέπει να γράφουν το παιδί σε μια δραστηριότητα για να ασχολείται και να γυμνάζεται.

Η οικογένεια είναι κάτι πολύ σημαντικό στην ανάπτυξη ενός παιδιού και πρέπει να το φροντίζει σωστά, για να βγει ένας σωστός άνθρωπος στην κοινωνία.

Ν.Φ.
Μαθήτρια γυμνασίου

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved