5 τρόποι για να ερωτευτείτε ξανά τον σύζυγό σας

Αναζωπυρώστε την φλόγα στη σχέση σας.

5 τρόποι για να ερωτευτείτε ξανά τον σύζυγό σας

Όλες θυμάστε πως ήταν όταν δεν μπορούσατε να φανταστείτε ότι θα περνούσατε ούτε ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου μακριά από τον έρωτα της ζωής σας. Μιλούσατε στο τηλέφωνο μέχρι αργά το βράδυ, πηγαίνατε ταξίδια, αφιερώνατε πολύ χρόνο ο ένας για τον άλλον, αγοράζατε δώρα , ακόμα και δίνατε ο ένας στον άλλον χαριτωμένα παρατσούκλια.

Αλλά όπως και να το κάνετε, κάπου στην πορεία - γάμος , καριέρα, παιδιά κ.λ.π. - περνάτε λιγότερο χρόνο μαζί και είσττε λιγότερο προσηλωμένοι ο ένας στον άλλον.

Πώς, λοιπόν, θα αναζωπυρώσετε αυτά τα συναισθήματα; Με προσπάθεια και προθυμία.

Πώς να δημιουργήσετε μια δυνατή και ευτυχισμένη οικογένεια

Για να ξαναερωτευτείτε το σύντροφό σας, πρέπει να κάνετε ξανά όλα εκείνα τα πράγματα που κάνουν τις χημικές ουσίες «της ευτυχίας » στον εγκέφαλο (οξυτοκίνη, νορεπινεφρίνη κ.λπ.) να δουλεύουν υπέρ σας, ώστε να νιώσετε:

  • Ενθουσιασμό και ευτυχία
  • Ερωτική έλξη και οικειότητα
  • Ευγνωμοσύνη
  • Ικανοποίηση
  • Ενσυναίσθηση

5 τρόποι για να ξαναερωτευτείτε το σύζυγό σας

1. Να είστε πραγματικά παρούσες

Το γεγονός ότι βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο με τον σύζυγό σας δεν σημαίνει ότι είστε πραγματικά «παρούσες». Ίσως η τηλεόραση να είναι ανοιχτή, ή ένας από τους δύο σας να μιλά στο τηλέφωνο ή να δουλεύει στο λάπτοπ.

Πρέπει να «αποσυνδεθείτε» από τον εξωτερικό κόσμο και να επικεντρωθείτε στον σύζυγό σας. Είναι μια ευκαιρία να βρεθείτε κοντά, ενώ ο σύζυγός σας επεξεργάζεται τις σκέψεις και τα συναισθήματα του.

Η επιστήμη της αγάπης: Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν ερωτευόμαστε

2. Προγραμματίστε βραδιές ραντεβού

Με το πρόγραμμα της καθημερινότητας , είναι δύσκολο για κάθε ζευγάρι να «ξεφύγει» για λίγες ώρες. Προσπαθήστε να καθιερώσετε μία μέρα την εβδομάδα να βγαίνετε ένα ραντεβού.

Ντυθείτε καλά και κάντε κάτι ξεχωριστό (όχι μόνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου). Αυτό θα σας κάνει να ενθουσιαστείτε που περνάτε χρόνο ο ένας με τον άλλον και να ερωτευτείτε ξανά.

Οι 21 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν κάνετε παιδιά

Couple In Love Moving In Together, Taking A Break From Unpacking Cardboard Boxes, Having Fun While E

3. Ξεκινήστε μια δραστηριότητα παρέα

Πέρα από τις βραδιές ραντεβού, να είστε αυθόρμητες και να δοκιμάζετε νέα πράγματα μαζί. Ίσως αυτό να σημαίνει να γυμνάζεστε μαζί, να πηγαίνετε περισσότερες διακοπές ή ακόμα και να γραφτείτε για μαθήματα χορού.

Το να είστε δημιουργικοί και να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί θα αναζωογονήσει τη σχέση σας.

7 σημάδια ότι εσύ και ο σύντροφός σου είστε αδελφές ψυχές

4. Γελάστε περισσότερο

Όλες θέλουμε να είμαστε με κάποιον που μας κάνει να γελάμε.

Το γέλιο ενισχύει τον ενθουσιασμό, την οικειότητα , μειώνει το άγχος και βελτιώνει την επικοινωνία. Επιπλέον, σας κάνει να θέλετε να βρίσκεστε περισσότερο κοντά στο σύζυγό σας.

Γονείς αλλά και σύντροφοι: Πώς θα έρθετε πιο κοντά

5. Μικρές πράξεις αγάπης

Η πραγματική αγάπη φαίνεται από πράξεις που κάνετε για να φροντίζετε τους άλλους. Πόσο καταπληκτικό είναι το γεγονός ότι μέσα από τις πράξεις μας μπορείτε να ερωτευτείτε και να παραμείνετε ερωτευμένες;

Η αγάπη σημαίνει αφοσίωση και φροντίδα . Οπότε, αντί μόνο να λέτε το «σ'αγαπώ», βρείτε τρόπους να το δείχνετε έμπρακτα.

Πηγή: mikeandsusandawson.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved