Περίοδος και τεχνολογία: Εφαρμογές που ένα κορίτσι πρέπει να έχει στο κινητό του τηλέφωνο

Δημοφιλή apps που τα κορίτσια εγκαθιστούν στο κινητό τους για να παρακολουθούν την περίοδό τους.

Περίοδος και τεχνολογία: Εφαρμογές που ένα κορίτσι πρέπει να έχει στο κινητό του τηλέφωνο
Bigstock

Οι εφαρμογές παρακολούθησης της περιόδου έχουν αποκτήσει σημαντική δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Καθώς έχει αυξηθεί η ευαισθητοποίηση γύρω από την έμμηνο ρύση, έχει αυξηθεί και η ζήτηση για εργαλεία που βοηθούν στην παρακολούθηση και τη διαχείρισή της.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι περισσότερες από 50 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως χρησιμοποιούν εφαρμογές για να παρακολουθούν την έμμηνο ρύση τους. Αλλά είναι πραγματικά απαραίτητη μια εφαρμογή; Δεν μπορεί μια υπενθύμιση στο ημερολόγιο του τηλεφώνου να κάνει το ίδιο πράγμα;

Aρχικά, η παρακολούθηση του εμμηνορροϊκού κύκλου είναι ζωτικής σημασίας για διάφορους λόγους. Πρώτον, ενισχύει στο να κατανοήσετε καλύτερα το σώμα σας και βοηθά στην πρόβλεψη και τη διαχείριση της γονιμότητας . Το να γνωρίζετε πότε έχετε ωορρηξία μπορεί να είναι ανεκτίμητο εάν προσπαθείτε να συλλάβετε ή να αποφύγετε την εγκυμοσύνη.

Δεύτερον, μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα συμπτώματα της περιόδου. Πολλές γυναίκες και κορίτσια βιώνουν διακυμάνσεις στη διάθεση, τα επίπεδα ενέργειας και τα σωματικά συμπτώματα κατά τη διάρκεια του κύκλου τους.

Παρακολουθώντας πώς αισθάνεστε, μπορείτε να προβλέψετε πότε μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα και να εντοπίσετε μοτίβα , τα οποία με τη σειρά τους θα σας βοηθήσουν να λάβετε προληπτικά μέτρα για τη διαχείρισή τους.

Η παρακολούθηση του εμμηνορροϊκού κύκλου μπορεί επίσης να προσφέρει πληροφορίες για τη συνολική σας υγεία. Οι ανωμαλίες στον εμμηνορροϊκό κύκλο θα μπορούσαν να είναι ενδεικτικές υποκείμενων προβλημάτων υγείας, όπως ορμονικές ανισορροπίες, διαταραχές του θυρεοειδούς ή σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS).

Ξέρουμε ότι η επιλογή της εφαρμογής που θα κατεβάσετε μπορεί να είναι δύσκολη. Γι' αυτό συγκεντρώσαμε μια λίστα με πέντε από τις καλύτερες που έχουμε συναντήσει.

Σημείωση: Όλα τα apps είναι δωρεάν για να τα κατεβάσετε, αλλά ορισμένα χρεώνουν επιπλέον για premium λειτουργίες.

1. Clue

Το Clue είναι μια εφαρμογή, η οποία έχει δημιουργηθεί από γυναίκες και αξιοποιεί τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης και βοηθά να κατανοείτε τις εσωτερικές λειτουργίες του σώματός σας, πέρα από την αιμορραγία.

Η εφαρμογή Clue έχει αγαπηθεί πάνω από 10 εκατομμύρια μηνιαίως ενεργές χρήστριες σε σχεδόν 200 χώρες και είναι διαθέσιμη σε 20+ γλώσσες.

Μπορείτε να εισάγετε ιατρικές διαγνώσεις για έως και 21 παθήσεις, όπως ενδομητρίωση, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS), προεμμηνορροϊκή δυσφορική διαταραχή (PMDD), ινομυώματα μήτρας, αιμορραγικές διαταραχές, αγχώδεις διαταραχές κτλ.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα helloclue.com

https://www.instagram.com/p/CvIFcZDsdD7/

2. Flo

Η ομάδα του Flo η οποία αποτελείται από 100+ γιατρούς και εμπειρογνώμονες υγείας δημιουργεί ιατρικά άρθρα, συμβουλές και συστάσεις βασισμένες σε επιστημονικές αποδείξεις, με σκοπό τη βελτίωση της συνολικής υγείας.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε την περίοδό σας και να βλέπετε μελλοντικούς κύκλους.

Το Flo προσφέρει επίσης «λειτουργία εγκυμοσύνης», η οποία παρέχει τις πληροφορίες που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της κύησης. Μπορείτε να λαμβάνετε πληροφορίες κάθε μέρα για το πώς αναπτύσσεται το μωρό , τι συμβαίνει στο σώμα σας ως μέλλουσα μαμά, ποια συμπληρώματα και τρόφιμα πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας και ποια να αποφύγετε αλλά και πώς να αναγνωρίζετε τον τοκετό που πλησιάζει

Μέσα στην εφαρμογή μπορείτε επίσης να συζητήσετε «ευαίσθητα» θέματα, να κάνετε ερωτήσεις και να λάβετε υποστήριξη από άλλα μέλη της κοινότητας Flo ανώνυμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα app.flo.health

https://www.instagram.com/p/Cx8fIlotAfy/

3. Luna

Η εφαρμογή Luna έχει ως αποστολή να γίνει η πρώτη ψηφιακή πηγή υγείας και ευεξίας για τις έφηβες.

Με μια ολιστική προσέγγιση της υγείας και της ευεξίας, στόχος της είναι να εκπαιδεύσει, να ενδυναμώσει και να υποστηρίξει τα έφηβα κορίτσια σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις, καθώς μπορούν να παρακολουθούν την περίοδο, το δέρμα, τον ύπνο και τα συμπτώματα πόνου , λαμβάνοντας εξατομικευμένες πληροφορίες και συστάσεις με βάση αυτά.

Πίσω από τα άρθρα, τα βίντεο, τα Q&A αλλά και τα διασκεδαστικά quiz βρίσκεται μια ομάδα γιατρών και ειδικών, οι οποίοι διασφαλίζουν ότι το περιεχόμενο είναι ιατρικά ακριβές και κατάλληλο για το εφηβικό κοινό.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά σηματοδοτούν πως το συγκεκριμένο app είναι κάτι πολύ περισσότερο από φιλικό προς τα έφηβα κορίτσια. Είναι μια εφαρμογή που θα αγαπήσουν τόσο οι γονείς όσο και οι κόρες.

Για περισσότερα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα weareluna.app

https://www.instagram.com/p/C30KIvYM1Am/

4. Femble

Το Femble είναι η επόμενης γενιάς εφαρμογή με τεχνητή νοημοσύνη, σχεδιασμένη για να είναι ένας βοηθός στην τσέπη κάθε γυναίκας. Αυτή η καινοτόμος πλατφόρμα συνδυάζει τεχνητή νοημοσύνη με πλούσια επιστημονική γνώση με στόχο να προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση και υποστήριξη.

Φανταστείτε να έχετε μία ειδικό στην τσέπη σας, κάποια που γνωρίζει τα μυστικά της γυναικείας υγείας, συνδυάζοντας όλες αυτές τις συμβουλές των εμπειρογνωμόνων. Το Femble κάνει ακριβώς αυτό: συνδυάζει τις γνώσεις διαφορετικών επαγγελματιών υγείας σε μια προσιτή πλατφόρμα, πάντα έτοιμη να δώσει μια καθημερινή ώθηση για να αισθάνεστε καλύτερα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το femble.co

https://www.instagram.com/p/C1RghZ8q15a/

5. WomanLog

Είναι δεκάδες οι πολύπλοκες διαδικασίες που καταλαμβάνουν το σώμα μιας γυναίκας κάθε μέρα. Γιατί να μην τις γνωρίζετε και να είστε προετοιμασμένες για όλα;

Το WomanLog είναι μια εύχρηστη εφαρμογή παρακολούθησης περιόδου που σας βοηθά να κάνετε ακριβώς αυτό: Με μια εγκυκλοπαίδεια περισσότερων από 200 συμπτωμάτων που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια του κύκλου της περιόδου, είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα ψηφιακό ημερολόγιο που παρακολουθεί τον κύκλο της περιόδου, τη σεξουαλική ζωή και την αντισύλληψη.

Η εφαρμογή διαθέτει τρεις λειτουργίες: α) λειτουργία παρακολούθησης περιόδου, β) λειτουργία εγκυμοσύνης και γ) λειτουργία εμμηνόπαυσης.

Το WomanLog προσφέρει, επίσης, μια πλούσια «βιβλιοθήκη» άρθρων σχετικά με τη σεξουαλική ευεξία, την έμμηνο ρύση, τα μυστικά της εγκυμοσύνης και άλλα θέματα που σχετίζονται με την υγεία.

Μεταφρασμένη σε 30 γλώσσες , έχει περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο μηνιαίες ενεργές χρήστριες παγκοσμίως και περισσότερες από 20 εκατομμύρια λήψεις. Παράλληλα, συγκαταλέγεται στα apps που πληρούν όλα τα πρότυπα GDPR.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα womanlog.com

https://www.instagram.com/p/CjP8xNnj5ir/

Πηγή: femtechworld.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved