5+1 tips για να περάσετε αξέχαστα στις οικογενειακές διακοπές

Απολαύστε τις διακοπές σας χωρίς άγχος και δημιουργήστε αξέχαστες αναμνήσεις με την οικογένειά σας.

5+1 tips για να περάσετε αξέχαστα στις οικογενειακές διακοπές
Bigstock

Οι οικογενειακές διακοπές μπορεί να προκαλέσουν πολύ άγχος στις μαμάδες είτε πρόκειται για μία σύντομη απόδραση το Σαββατοκύριακο είτε για ένα μεγαλύτερο ταξίδι.

Το πακετάρισμα, ο προγραμματισμός και η γενικότερη προετοιμασία μπορούν να καταβάλουν ψυχολογικά κάθε μητέρα. Προκειμένου να απολαύσετε τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές, έχουμε έξι συμβουλές που μπορείτε να λάβετε υπόψιν αλλά και να εφαρμόσετε.

1. Βρείτε χρόνο για εσάς

Πάρτε μαζί σας ένα βιβλίο και ενώ τα παιδιά τσαλαβουτούν στη θάλασσα ή παίζουν στην πισίνα του ξενοδοχείου απολαύστε αυτό το διάλειμμα.

Οι οικογενειακές διακοπές μπορεί να είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να ενισχυθούν οι δεσμοί ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας και να δημιουργηθούν κοινές αναμνήσεις. Ωστόσο, οι μαμάδες συχνά βρίσκονται σε έναν ρόλο όπου πρέπει να φροντίζουν συνεχώς για τις ανάγκες όλων. Αυτό μπορεί να γίνει εξαντλητικό. Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι ζωτικής σημασίας να βρείτε χρόνο για εσάς.

Μόλις γέννησα: Τι πρέπει να προσέξω στο κολύμπι;

2. Προγραμματίστε οικογενειακές δραστηριότητες

Ο προγραμματισμός δραστηριοτήτων που να ικανοποιούν τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα όλων είναι το άλφα και το ωμέγα για επιτυχημένες διακοπές. Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα που να περιλαμβάνει δραστηριότητες για τα παιδιά, όπως επισκέψεις σε πάρκα ή παραλίες, αλλά και χρόνο για χαλάρωση για τους ενήλικες. Έτσι, όλοι θα έχουν κάτι να ανυπομονούν και θα υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην διασκέδαση και την ξεκούραση.

mama-diakopes-xoris-programma.jpg

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στον καύσωνα με τα παιδιά

3. Πακετάρετε έξυπνα και οργανωμένα

Το πακετάρισμα μπορεί να είναι μία από τις πιο στρεσογόνες διαδικασίες πριν από τις διακοπές. Για να το κάνετε πιο εύκολο, δημιουργήστε λίστες για κάθε μέλος της οικογένειας. Σιγουρευτείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα, όπως φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης και αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών. Επίσης, χρησιμοποιήστε σακούλες και τσάντες για να οργανώσετε τα ρούχα, ώστε να βρίσκετε εύκολα ό,τι χρειάζεστε.

Έρευνα: Οι γονείς που παίζουν με τα παιδιά τους είναι πιο δημιουργικοί στην δουλειά τους

4. Δώστε προτεραιότητα στην ασφάλεια

Ενημερωθείτε για τον προορισμό σας και λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών, όπως κλείδωμα παραθύρων στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ή παρακολούθηση των παιδιών σε δημόσιους χώρους. Φροντίστε να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα και αριθμούς επείγουσας ανάγκης.

5. Ευελιξία στο πρόγραμμα

Η ευελιξία είναι εξίσου σημαντική με τον προγραμματισμός. Μερικές φορές τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα είχετε προγραμματίσει, είτε λόγω καιρού είτε λόγω απρόβλεπτων καταστάσεων. Προσαρμόστε το πρόγραμμα στις ανάγκες της στιγμής και μην «χαλιέστε» για αλλαγές που πρέπει να κάνετε. Η ευελιξία βοηθά στη μείωση του άγχους και στη διατήρηση της θετικής διάθεσης .

Νέα έρευνα: Πώς επηρεάζει η διάθεση της μαμάς τη γλωσσική ανάπτυξη του μωρού;

6. Καταγράψτε τις στιγμές σας

Οι οικογενειακές διακοπές είναι γεμάτες από πολύτιμες στιγμές

Βγάλτε φωτογραφίες και βίντεο και κρατήστε ένα «ημερολόγιο διακοπών». Αυτές οι αναμνήσεις θα σας δώσουν χαρά και θα σας θυμίζουν τις όμορφες στιγμές που περάσατε μαζί. Επίσης, μπορεί να δημιουργήσετε ένα φωτογραφικό άλμπουμ ή ένα βίντεο από τις διακοπές σας που θα το μοιραστείτε με τον παππού και την γιαγιά ή και με τους φίλους σας.

Με πληροφορίες από: portland.momcollective.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved