Έρευνα: Tα παιδιά είναι πιο πιθανό να «ανοιχτούν» στους παππούδες τους παρά στους γονείς τους

Bigstock

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μπορούν να γίνουν οι πιο έμπιστοι φίλοι των παιδιών.

Υπάρχει λόγος που οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι τόσο πολύτιμοι στη ζωή ενός παιδιού: Είναι εύκολο να τους μιλήσεις, «κουβαλούν» σοφία δεκαετιών και κρατούν τα μυστικά του εγγονιού τους κρυφά.

Τα ευρήματα της έρευνας

Μια νέα έρευνα από την Preply, που διεξήχθη πριν σχεδόν ένα χρόνο, έδειξε πως σχεδόν τα μισά παιδιά επέλεγαν να εμπιστευτούν τους παππούδες τους αντί για τους γονείς τους.

Ένα cute fact που υπογράμμισαν στα ευρήματά τους οι ερευνητές είναι πως τα μικρά παιδιά φωνάζαν με παρατσούκλια τις γιαγιάδες και τους παππούδες τους όπως «Papa» ή «Papaw» έναντι του «Grandpa».

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η μαμά της μητέρας είναι συχνά εκείνη η οποία έχει την πιο στενή σχέση με τα εγγόνια και ακολουθεί η γιαγιά από την πλευρά του πατέρα. Στη συνέχεια έρχονται οι παππούδες. Σχεδόν οι μισοί ανέφεραν πως μιλούν με τη γιαγιά και τον παππού τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ενώ ο μέσος Αμερικανός τους επισκέπτεται 27 φορές το χρόνο κατά μέσο όρο.

Μωρό γίνεται viral στο Tik Tok καθώς «μιλά» με τους κωφούς παππούδες της

Η σημασία της διαγενεακής επικοινωνίας

  • Ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών: Η επικοινωνία μεταξύ των γενεών ενισχύει τους οικογενειακούς δεσμούς και συμβάλλει στη διατήρηση της συνοχής της οικογένειας.
  • Εκμάθηση σημαντικών δεξιοτήτων: Τα παιδιά μπορούν να μάθουν σημαντικές πνευματικές δεξιότητες ζωής, όπως είναι η ενσυναίσθηση, η υπομονή και η επίλυση προβλημάτων, μέσω της αλληλεπίδρασης με τους παππούδες και τις γιαγιάδες .

Γιαγιά και παππούς: Η παρουσία τους ωφελεί την ψυχική υγεία των μαμάδων

Είναι λοιπόν κακό πράγμα αν τα παιδιά θέλουν να «ανοίγονται» με τους παππούδες τους αντί για τους γονείς τους; Πιθανώς όχι, με κάποιες επιφυλάξεις. Εάν ο παππούς ή η γιαγιά αποκρύπτει σημαντικές πληροφορίες που θα ήταν απαραίτητες, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα.

Συνολικά, το να νιώθει ένα παιδάκι πως μπορεί να μιλήσει άνετα στον παππού ή στη γιαγιά του είναι πραγματικά σημαντικό καθώς αυτό αποδεικνύει την ουσιαστική σχέση που υπάρχει μεταξύ τους.

Με πληροφορίες: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved