Viral Tik Tok: Γιατί το να είσαι παρούσα για «9 λεπτά την ημέρα» είναι σημαντικό για το παιδί

Αυτό το βίντεο είναι εδώ για να καταρρίψει κάθε ενοχή σας.

Για πολλές μαμάδες που δουλεύουν πυρετωδώς, οι ενοχές της μητρότητας τις κατακλύζουν καθημερινά. Καμία μαμά δεν αισθάνεται πως είναι αρκετή. Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να φαίνεται ότι οι mom influencers είναι ο ορισμός της τέλειας μαμάς, η οποία τα προλαβαίνει όλα και δημιουργεί καθημερινά ξεχωριστές αναμνήσεις με τα παιδιά της.

Αλλά πόσες είναι οι μαμάδες που αισθάνονται πως είναι επίτευγμα να έχουν το παιδί τους καθαρό, ντυμένο, ταϊσμένο και στην ώρα τους για το σχολείο; Μήπως είστε μία από αυτές και νιώθετε ενοχές ότι θα έπρεπε να κάνετε περισσότερα;

Ευτυχώς, αυτό το viral βίντεο που δημοσίευσε η μαμά και influencer Sarah Martinez (@iamsaramartinez) στον προσωπικό λογαριασμό της στο Tik Tok, θα βοηθήσει να πάρετε μια μεγάλη ανάσα.

Ανακάλυψε, λοιπόν, πως το μόνο που χρειάζεστε είναι εννέα λεπτά την ημέρα για να του δώσετε να καταλάβει πως είστε ουσιαστικά παρούσα στη ζωή του. Σε συνέντευξή της στο Newsweek, η Sarah μοιράστηκε ότι εμπνεύστηκε αυτό το βίντεο ύστερα από μια συζήτηση που είχε με μαμάδες συναδέλφισσές της στη δουλειά , σχετικά με τις λεγόμενες «mom's guilts».

Έρευνα: Τι είναι οι momfluencers και γιατί επηρεάζουν αρνητικά τη νέα μητρότητα

https://www.tiktok.com/@iamsaramartinez/video/7348235435916807455

Η θεωρία των εννέα λεπτών

Η θεωρία αυτή αποδίδεται στον δρ Jaak Panksepp, έναν παγκοσμίου φήμης νευροεπιστήμονα, ο οποίος μελετά τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τα συναισθήματα και η θεωρία του είναι ότι αν περνάτε εννέα λεπτά την ημέρα με το παιδί σας -τρία λεπτά αφού ξυπνήσει το παιδί σας, τρία λεπτά αφού το πάρετε από το σχολείο ή τον παιδικό σταθμό και τρία λεπτά πριν πάει για ύπνο για το βράδυ- θα νιώθει ικανοποιημένο και πως το αγαπάτε, καταρρίπτοντας την ιδέα ότι πρέπει να είστε παρούσες 24 ώρες το 24ωρο για να μεγαλώσετε ένα συναισθηματικά υγιές παιδί.

Το κόλπο είναι να είστε 100% εκεί κατά τη διάρκεια αυτών των τριών λεπτών αλληλεπίδρασης . Χωρίς τηλέφωνα και χωρίς οθόνες, όπως αποδεικνύεται από το βίντεο που μοιράστηκε η Sarah από τις στιγμές που περνά με την κόρη της. Τόνισε έπαιζε μαζί της και την αγκάλιαζε αμέσως μόλις ξυπνούσε, την έπαιρνε από τον παιδικό σταθμό, και στη συνέχεια το βράδυ της διάβασε ένα παραμύθι πριν την βάλει για ύπνο.

Ένα επεισόδιο του καρτούν «Bluey» έγινε η αφορμή για αυτή τη συγκινητική αγκαλιά μαμάς-κόρης

Η μαμά και tiktoker μοιράστηκε τους λόγους για τους οποίους έκανε αυτή τη θεωρία πράξη: «Η ελπίδα μου είναι να μεταδώσω ότι ανεξαρτήτως συνθηκών, το να είμαστε ουσιαστικά παρούσες τις στιγμές που περνάμε με τα παιδιά μας, μπορεί να μας ανακουφίσει από τις ενοχές μας.Αυτές οι στιγμές είναι ευκαιρίες για να ενισχύσουμε τον οικογενειακό δεσμό , κάνοντας κάθε μικρή "επανένωση" ξεχωριστή και αξέχαστη».

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved