Καλοκαιρινά skincare tips για πολυάσχολες μαμάδες

6 tips ομορφιάς για πολυάσχολες γυναίκες και μαμάδες.

Μαργαρίτα Νικολάου
Καλοκαιρινά skincare tips για πολυάσχολες μαμάδες
Bigstock

Υπάρχει κάτι στο καλοκαίρι που μας κάνει να θέλουμε να απλοποιήσουμε την καθημερινότητά μας.

Ο ζεστός καιρός, οι λιγότερες υποχρεώσεις με διάφορα πήγαινε-έλα του παιδιού στο σχολείο, το φροντιστήριο και τις δραστηριότητες, οι καλοκαιρινές διακοπές μας κάνουν να νιώθουμε ότι η καλοκαιρινή περιποίηση του προσώπου είναι περιττή.

Αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος ή απλά δεν το έχετε και πολύ με τη φροντίδα και την περιποίηση προσώπου μερικά tips αρκούν για να προστατεύσουν το δέρμα σας από το καλοκαίρι, τη ζέστη, τον ήλιο και τον ιδρώτα.

Ομορφιά για μαμάδες: Τρεις συνταγές για σπιτική αντηλιακή κρέμα προσώπου

Skincare tips για μαμάδες

lipos-sto-prosopo.jpg

Βάλτε στη ρουτίνα νερό καθαρισμού

Το νερό καθαρισμού ενυδατώνει και τονώνει την επιδερμίδα. Δεν προκαλεί κοκκινίλες ή ερεθισμούς και είναι ιδανικό ακόμη και για τον πιο ευαίσθητο τύπο δέρματος. Καθαρίστε το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ και θα το δείτε να λάμπει χωρίς να κάνετε πολλά-πολλά.

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο

Το δέρμα είναι ευάλωτο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η έκθεση στον καλοκαιρινό ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε μέλασμα, υπερμελάγχρωση, πανάδες και άλλες βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο. Ανεξάρτητα από τον καιρό, θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό ή μια ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας αμέσως μόλις πλύνετε το πρόσωπό σας το πρωί. Συνιστάται μια κρέμα ή ένα αντηλιακό με SPF 30 και άνω.

Ρύζι, λεμόνι, ντομάτα, ελαιόλαδο: Ποια τα οφέλη και οι κίνδυνοι για την επιδερμίδα

Κρατήστε το μακιγιάζ απλό

Αν σας αρέσει να μακιγιάρεστε το πρωί, αντί να δημιουργήσετε ένα «βαρύ» μακιγιάζ, απλοποιήστε το. Ένα ρουζ και highlighter σε μορφή stick με ελαφριά και κρεμώδη υφή για άμεση λάμψη και χρώμα στην επιδερμίδα, αρκεί.

omorfia-gia-mamades-proionta-kallintika-(2).jpg

Μη χρησιμοποιείτε προϊόντα που κλείνουν τους πόρους

Το κλειδί για υγιές δέρμα είναι να διατηρείτε τους πόρους καθαρούς. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συσσωρεύεται στους πόρους ιδρώτας και μακιγιάζ . Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε προϊόντα που δεν φράσουν τους πόρους.

5 γρήγορες σπιτικές μάσκες προσώπου για την πολυάσχολη μαμά

Κάντε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα

Εάν το δέρμα σας φαίνεται λίγο θαμπό, θα μπορούσατε να κάνετε scrub. Μία φορά την εβδομάδα, αφαιρέστε τα νεκρά, που συσσωρεύονται στο πρόσωπο και το λαιμό σας.

Πλύνετε το πρόσωπό σας πριν πέσετε για ύπνο το βράδυ

Το λάθος που κάνουν οι περισσότερες μαμάδες είναι ότι δεν πλένουν το πρόσωπό τους το βράδυ. Ακόμη και αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει κανένα προϊόν στο πρόσωπό σας θα πρέπει να πλένετε και να καθαρίζετε πολύ καλά το πρόσωπό σας πριν ξαπλώσετε. Το βράδυ τα κύτταρα ανανεώνονται και το δέρμα πρέπει να είναι καθαρό ώστε να απορροφηθούν καλά τα προϊόντα που θα εφαρμόσετε το πρωί.

4 beauty hacks που πρέπει να αποφεύγετε, σύμφωνα με δερματολόγο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved