Το tip της μαμάς: Απλά μυστικά για εύκολη σπιτική μπεσαμέλ

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να βγει η μπεσαμέλ τέλεια. 

Το tip της μαμάς: Απλά μυστικά για εύκολη σπιτική μπεσαμέλ
Bigstock

H μπεσαμέλαπογειώνει ορισμένα φαγητά, όπως το παστίτσιο, τα λαζάνια, τον μουσακά.

Κι ενώ είναι εύκολο να τη φτιάξετε καθώς απαιτούνται μόνο τρία βασικά υλικά, συχνά το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο. Από τα πιο συχνά προβλήματα είναι ότι δεν πήζει ή έχει σβόλους.

fagita-me-mpesamel-4.jpg

Tips για μαμάδες: Τα λάθη που κάνετε και δεν σας πετυχαίνει η μπεσαμέλ

Πώς θα φτιάξετε την πιο αφράτη μπεσαμέλ

Τα συστατικά και τα βήματα είναι λίγα, ωστόσο χρειάζεται να ακολουθήσετε μερικούς κανόνες.

Τα υλικά για τη μπεσαμέλ

Ξεκινάμε πρώτα από τα υλικά για να φτιάξετε μια κρεμώδη σπιτική μπεσαμέλ:

  • 500 ml γάλα
  • 40 γραμμάρια βούτυρο
  • 40 γραμμάρια αλεύρι
  • αλάτι και μοσχοκάρυδο κατά βούληση
mpesamel.jpg

Εκτέλεση βήμα - βήμα

  1. Το βούτυρο και το αλεύρι πρέπει να έχουν ακριβώς την ίδια αναλογία.
  2. Χρησιμοποιήστε μια μικρή αντικολλητική κατσαρόλα κατά προτίμηση βαθιά κι όχι ρηχή.
  3. Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Αν δεν είναι διαυγές, περιμένετε να μειωθούν οι φυσαλίδες και να εξατμιστεί τυχόν υγρασία που περιέχει.
  4. Το αλεύρι πρέπει να προστεθεί μονομιάς και να ανακατευτεί γρήγορα με ένα σύρμα χειρός.
  5. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ρευστό χωρίς σβόλους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα.
  6. Συνεχίστε το ανακάτεμα σε σιγανή φωτιά μέχρι το αλεύρι να αναμειχθεί πλήρως με το βούτυρο
  7. Το μείγμα βουτύρου και αλευριού ονομάζεται τεχνικά «roux» στα γαλλικά, το οποίο μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σε άλλες σάλτσες.
  8. Για να φτιάξετε την μπεσαμέλ, προσθέστε γάλα στο roux . Πρέπει να είναι κρύο και να προστίθεται με μία κίνηση, ανακατεύοντας γρήγορα.
  9. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσει μια αρκετά πυκνή συνοχή η μπεσαμέλ. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο και σκεπάζουμε για πέντε λεπτά.
  10. Μόλις η μπεσαμέλ είναι έτοιμη, προσθέτετε μια πρέζα αλάτι και μοσχοκάρυδο.

Καλή επιτυχία!

Λαχταριστά κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Με πληροφορίες από το thekitchn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved