5 εντυπωσιακά και αληθινά facts για τα μωρά

Τα μωρά είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλά χαριτωμένα, και αυτά τα facts το αποδεικνύουν.

5 εντυπωσιακά και αληθινά facts για τα μωρά
Bigstock

Πόσα πραγματικά γνωρίζετε για τα μωρά; Ξέρετε ότι είναι αξιολάτρευτα, ότι κλαίνε πολύ και ότι φαίνεται να κοιμούνται το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας - αλλά πέρα από τα βασικά, υπάρχουν ακόμα πολλά.

Tα παρακάτω στοιχεία, λοιπόν, συνθέτουν ένα μίνι baby trivia!

1. Τα νεογέννητα δεν παράγουν δάκρυα

Όσο γελοίο κι αν ακούγεται, οι δακρυϊκοί ή αλλιώς ρινοδακρυϊκοί πόροι ενός μωρού δεν αναπτύσσονται μέχρι τουλάχιστον να γίνουν δύο εβδομάδων (αν όχι δύο μηνών). Αυτό σημαίνει ότι τα κλάματα των πρώτων εβδομάδων θα είναι δυνατά, αλλά όχι δακρύβρεχτα.

2. Δεν καταλαβαίνουν τη γεύση του αλατιού

Τα βρέφη κάτω των τριών μηνών, μερικές φορές ακόμη ακόμη και κάτω των πέντε μηνών, δεν μπορούν να γευτούν το αλάτι.

Ωστόσο, μπορούν να εκτιμήσουν τις αλμυρές, ξινές και πικρές γεύσεις.

alati-diatrofi-paidiou.jpg

3. Έχουν περισσότερα οστά από τους ενήλικες

Τα μωρά δεν έχουν απλώς μερικά επιπλέον οστά στο σώμα τους: έχουν σχεδόν 100 περισσότερα! Ένας ενήλικος άνθρωπος έχει 206 οστά, ενώ ένα βρέφος έχει 300! Με την πάροδο του χρόνου, πολλά από αυτά συγχωνεύονται.

Tα οστά των παιδιών είναι πιο εύκαμπτα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να σπάσουν , σε σύγκριση με εκείνα ενός ενήλικα.

Είναι, όμως, αρκετά ενδιαφέρον ότι έχουν επίσης ένα παχύ στρώμα συνδετικού ιστού που περιβάλλει τα οστά, το οποίο επιτρέπει να επουλώνονται ταχύτερα από εκείνα των ενηλίκων!

euforia-toketou-baby-pinks.jpg

4 . Η μυρωδιά του είναι πραγματικά εθιστική

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί δεν μπορείτε να αντισταθείτε στην μυρωδιά του μωρού σας και θέλετε συνεχώς να το κρατάτε στην αγκαλιά σας, ακόμα και όταν νιώθετε εξαντλημένες, μπορεί να είναι επειδή είστε εθισμένες στη μυρωδιά του.

Ο ερευνητής του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ Johannes Frasnelli διαπίστωσε ότι η μυρωδιά ενός νεογέννητου ενεργοποιεί το «κέντρο ευχαρίστησης» του εγκεφάλου της μητέρας.

Πιο συκγκεριμένα, έχει πει «Ενεργοποιούνται τα ίδια εγκεφαλικά κυκλώματα όπως όταν ένας τοξικοεξαρτημένος παίρνει ναρκωτικά ή όταν τρώτε ένα ζουμερό τσίζμπεργκερ». Μάλλον γι' αυτό είναι τόσο δύσκολο να κοιμηθείτε όταν το μωρό κοιμάται!

5. Το μωρό μπορεί να αποκτήσει ακμή

Αν νομίζατε ότι η ακμή δεν ξεκινά μέχρι ένα παιδί να φτάσει στην εφηβεία, κάνετε μεγάλο λάθος.

Η λεγόμενη νεογνική ή αλλιώς βρεφική ακμή, αυτές οι αντιαισθητικές κηλίδες εμφανίζονται συνήθως γύρω στις δύο εβδομάδες και συνήθως εξαφανίζονται μεταξύ έξι και οκτώ εβδομάδων.

Όσο δύσκολο κι αν είναι, πρέπει να αφήσετε αυτά τα σπυράκια στην ησυχία τους. Αν το κάνετε, θα εξαφανιστούν και δεν θα αφήσουν ουλή.

moro-ekzema-neogniki-akmi.jpg

Πηγή: lovetoknow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved