5 αισθητηριακές δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά να ηρεμήσουν πριν τον ύπνο

Οι περισσότερες από αυτές τις αισθητηριακές δραστηριότητες χρησιμοποιούνται συχνά από τους εργοθεραπευτές.

5 αισθητηριακές δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά να ηρεμήσουν πριν τον ύπνο

Το βραδινό γεύμα και το μπάνιο τελειώσε και πλησιάζει η ώρα του ύπνου. Ή μήπως όχι;

Είναι σαν εκείνη τη στιγμή, το νήπιο παιδί σας ,να καταλαβαίνει πως θα είναι για τουλάχιστον 10 ώρες « εκτός λειτουργίας » και αποφασιστικά να μη θέλει να κοιμηθεί με τίποτα. Ενώ εκείνο έχει μια έξτρα έκρηξη ενθουσιασμού , η υπομονή σας κρέμεται από μια κλωστή.

Πώς μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε τη μετάβαση στον ύπνο πιο εύκολη και να αποφύγετε να νιώθετε σαν να τρέχετε έναν μαραθώνιο κάθε βράδυ;

Η μαμά και εργοθεραπεύτρια Courtney English μοιράστηκε πρόσφατα μερικές από τις αγαπημένες της αισθητηριακές δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά της να ηρεμήσουν πριν τον ύπνο και είναι απλές αλλά αποτελεσματικές.

1. Αγκαλιαστείτε και «κουνηθείτε» παρέα

Στο βίντεο, η Courtney εξηγεί ότι το κούνημα του ίδιου του σώματος επιτρέπει τη γραμμική είσοδο του αιθουσαίου συστήματος, η οποία είναι ένα εργαλείο αυτο-κατανόησης που βοηθά στην εστίαση της προσοχής.

Το Science Daily εξηγεί: « Εάν το παιδί σας είναι ταραγμένο και υπερδιεγερμένο, αυτές οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση της διέγερσης, ειδικά το βράδυ πριν από τον ύπνο ή σε άλλες στιγμές που είναι ανήσυχο. »

Η Courtney γράφει βήμα-βήμα τις κινήσεις στο βίντεο.

2. Κάντε διατάσεις

Μετακινήστε τα πόδια του παιδιού μέσα και έξω και πέρα- δώθε. Να είστε ζωηρές και να κάντε silly voices.

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών το χαρακτηρίζει ως προοδευτική μυϊκή χαλάρωση, καθώς βοηθάτα παιδιά να χαλαρώσουν.

3. Παίξτε «ντραμς» στο χαλί

Αυτή η δραστηριότητα «παίζει ρόλο στην επίγνωση του σώματος, την αυτορρύθμιση, τον συντονισμό, τη στάση του σώματος και την ικανότητα συγκέντρωσης», σύμφωνα με το Neurodivergent Insights.

Επιτρέπει επίσης την επαναλαμβανόμενη ακουστική εισροή, η οποία μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν την ακουστική υπερφόρτωση.

4. Η κίνηση του ρολογιού

Αυτό εδώ είναι πολύ διασκεδαστικό! Γυρίστε το ανάποδα και «κουνήστε» το αργά από τη μία πλευρά στην άλλη, σαν ένα εκκρεμές ρολόι .

5. Παίξτε με ένα λούτρινο αρκουδάκι

Αυτό είναι αυτονόητο, αλλά η Courtney συνιστά να κάνετε ανόητες γκριμάτσες και θορύβους. Όπως αναλύεται στο Healthline, αυτή η δραστηριότητα ηρεμεί το νευρικό σύστημα και πυροδοτεί την απελευθέρωση σεροτονίνης και ντοπαμίνης.

Η ίδια δημοσίευσε ένα δεύτερο βίντεο με ακόμα περισσότερες αισθητηριακές δραστηριότητες για τον ύπνο, και μια ιδέα περιλαμβάνει φυσαλίδες!

Πηγή: tinybeans.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved