Ξαναβρίσκοντας τον εαυτό σας μετά τη μητρότητα - 4 απλοί τρόποι

Eίναι σημαντικό κάθε μητέρα να αφιερώνει λίγο χρόνο για τον εαυτό της.

Ξαναβρίσκοντας τον εαυτό σας μετά τη μητρότητα - 4 απλοί τρόποι
Bigstock

Αν ρωτήσετε τις περισσότερες μητέρες, εργαζόμενες και μη, πώς νιώθουν, θα σας απαντήσουν: «κουρασμένες».

Η κούραση δεν είναι πάντα σωματική αλλά και ψυχική. Η καθημερινή ρουτίνα και η έλλειψη ελεύθερου χρόνου δημιουργούν στις μητέρες ένα έντονο συναίσθημα κόπωσης και αποξένωσης από χόμπι ακόμα και φιλοδοξίες.

Όμως, μητρότητα δεν σημαίνει θυσία των προσωπικών επιθυμιών ή αναγκών. Απλά χρειάζεται ορισμένες φορές να κάνετε …επανεκκίνηση ή να ιεραρχήσετε εκ νέου τις ανάγκες σας.

Η Jenny Taylor, μητέρα τριών παιδιών μέσα από το blog της letstalkmommy.com μοιράζεται τις δικές της συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε ώστε η μητρότητα να μην σας προκαλέσει κρίση ταυτότητας.

mama-kourasmeni.jpg

Αφιερώστε χρόνο για τον εαυτό σας

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η αυτοφροντίδα δεν είναι εγωιστική. Το να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας, σας βοηθά να γίνετε καλύτερος γονιός και θα σας επιτρέψει να έχετε περισσότερη ενέργεια και υπομονή με για παιδιά σας. Το πού και πώς θα αφιερώσετε τον χρόνο σας, εξαρτάται από τις ανάγκες σας. Μπορεί να είναι μια βόλτα στα μαγαζιά, μια βόλτα στο πάρκο, μια επίσκεψη στο κομμωτήριο, ένας καφές με μια φίλη σας. Αυτό το διάλειμμα μπορεί να βελτιώσει δραστικά τον τρόπο που περνάτε την υπόλοιπη ημέρα σας.

Περάστε χρόνο με φίλους και οικογένεια

Το να περνάτε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φορτίσετε τις μπαταρίες σας. Η συναναστροφή γενικά με αγαπημένα πρόσωπα βελτιώνει την ψυχολογία και σας υπενθυμίζει πόσο τυχερές είστε που έχετε στη ζωή σας ανθρώπους που σας αγαπούν.

Κάντε βόλτες στη φύση

Η επαφή με την φύση έχει πολλά οφέλη για την ψυχική κι όχι μόνο υγεία. Βρείτε λοιπόν λίγο χρόνο για να περπατήσετε και να χαλαρώσετε. Έχει αποδειχτεί ότι μια βόλτα σε ένα πάρκο αρκεί για να αποφορτιστείτε και να αποβάλλετε το άγχος.

symvola-mitrotitas.jpg

Βρείτε ένα χόμπι

Το να γίνεσαι γονιός είναι μια απίστευτη εμπειρία αλλά οι προτεραιότητες αλλάζουν. Οι ανάγκες των παιδιών και της οικογένειας προέχουν. Ως αποτέλεσμα, εγκαταλείπετε αγαπημένα χόμπι ή συνήθειες καθώς δεν υπάρχει χρόνος. Μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια όμως. Με μια καλύτερη οργάνωση και λίγη βοήθεια, θα μπορέσετε να βρείτε λίγες ώρες ώστε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα ή ένα χόμπι που σας αρέσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved