Πράγματα που πιστεύατε ότι δε θα κάνατε ως νέα μαμά και τελικά τα κάνατε

«Μητρότητα σημαίνει πως έχετε πάει στο σουπερμάκετ χωρίς σουτιέν»...

Πράγματα που πιστεύατε ότι δε θα κάνατε ως νέα μαμά και τελικά τα κάνατε
Bigstock

Σίγουρα ως νέα μαμά περιμένατε τις αμέτρητες πάνες και τις άυπνες νύχτες, αλλά αυτό που οι περισσότεροι από εσάς δεν περιμέναμε ήταν τα εντελώς παράξενα και ίως κωμικά πράγματα που θα κάνατε για τα παιδιά σας στο όνομα της ανιδιοτελούς αγάπης.

Σύμφωνα με μελέτη του Pew Research του 2023, το 62% των γονέων δηλώνουν ότι η μητρότητα ήταν μερικώς πιο δύσκολη από ό,τι περίμεναν και το 26% ότι ήταν πολύ πιο δύσκολη.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από εσάς (96%) αισθάνονται ότι κάνουν καλή δουλειά ή ακόμη και εξαιρετική δουλειά. Μπράβο σας, λοιπόν! Εξελιχθήκατε ως άνθρωποι σε αυτό το ταξίδι, χάρη στα απροσδόκητα πράγματα που δεν πιστεύατε ποτέ ότι θα κάνατε, αλλά θα τα κάνατε ξανά και ξανά.

1. Καθαρίσατε την πιπίλα που έπεσε στο πάτωμα με το στόμα σας

Το παιδί σας ουρλιάζει στο εμπορικό κέντρο και η μοναδική πιπίλα που έχετε μαζί σας πέφτει στο πάτωμα. Ελλείψει κοντινού μπάνιου, κοιτάζετε το μωρό, σκεπτόμενη ποια τι μπορεί να κολλήσετε, και μετά λέτε «δεν πειράζει»...

2. Αποθηκεύσατε περισσεύματα στις τσέπες σας

Αυτό συμβαίνει επειδή το να φάτε ένα γεύμα σαν άνθρωπος όταν είστε νέα μαμά είναι σχεδόν αδύνατο. Έτσι, αιωρείστε γύρω από τον πάγκο, τρώτε ενώ ταΐζετε το μωρό και πολλά πολλά ακόμα.

3. Σας πήρε λίγο χρόνο μέχρι να αγαπήσετε το μωρό

Οι διαφημίσεις με τις πάνες θα σας έκαναν να πιστεύετε ότι ακριβώς μετά τη γέννηση του μωρού σας ακολουθεί ο κεραυνοβόλος έρωτας, ο άμεσος δεσμός, η μαγική στιγμή που θα θυμάστε για πάντα.

Αλλά η έρευνα δείχνει ότι περίπου 1 στους 5 μητέρες στην πραγματικότητα δεν αισθάνονται αυτό το άμεσο δέσιμο τη στιγμή μετά τη γέννηση, και αυτό είναι απολύτως εντάξει. Είναι λογικό - είστε εξαντλημένες από τον τοκετό , αποκτάτε νέες ευθύνες κτλ.

4. Αλλάξατε την πάνα του στα πίσω καθίσματα του αμαξιού

Οι γονείς βρίσκουν δημιουργικούς τρόπους και μέρη για να αλλάξουν τα μωρά τους, από το πάτωμα ενός διαδρόμου αεροπλάνου μέχρι τα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου.

Αυτό εν μέρει δεν είναι δικό σας λάθος, καθώς πολλές τουαλέτες εξακολουθούν να είναι ανεπαρκώς εφοδιασμένες με τα απαραίτητα για μαμάδες και μωρά .

5. Είπατε ψέματα επειδή νιώθατε κουρασμένη

Φυσικά, πολλές μαμάδες έχουν ρίξει το φταίξιμο στο μωρό όταν πρόκεται για μία βραδινή εκδήλωση της δουλειάς ή για ένα πολλά υποσχόμενο girls night out.

«Ωχ, συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω επειδή το μωρό δεν είναι πολύ καλά». Σας νιώθουμε. Χρειάζεστε ένα διάλειμμα και είναι απολύτως λογικό.

6. Φεύγετε από το σπίτι μισοντυμένες

Μητρότητα σημαίνει πως έχετε πάει στο σουπερμάκετ χωρίς σουτιέν ή έχετε πάει τα παιδιά στο σχολείο με τις πιτζάμες και τις παντόφλες σας.

Πηγή: tinybeans.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved