Πώς να γίνεις ο πατέρας που χρειάζεται η κόρη σου

Τρόποι για να αναπτύξεις μια ουσιαστική σχέση με την κόρη σου. 

Πώς να γίνεις ο πατέρας που χρειάζεται η κόρη σου
Bigstock

Μην υποτιμάτε την επιρροή που έχει στη ενήλικη ζωή ενός κοριτσιού η σχέση με τον πατέρα του. Μελέτες δείχνουν ότι ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ τους, βοηθά το κορίτσι να αναπτύξει υγιή επίπεδα αυτοεκτίμησης, ψυχολογικής ευημερίας και αξιών.

Πώς μπορεί ένας μπαμπάς να βελτιώσει τη σχέση με την κόρη του

rolos-patera.jpg

Σχέση πατέρας – κόρης

Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να χτίσετε έναν υγιή δεσμό με την κόρη σας. Το σημαντικό είναι να προσπαθήσετε.

Ιδού μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να γίνετε ο πατέρας που χρειάζεται το κοριτσάκι σας από την παιδική ακόμα ηλικία, όπως τους παρουσιάζει το parents.com

Να είστε καλό πρότυπο

Ο τρόπος που συμπεριφέρεστε και ειδικά στη σύζυγό σας θα επηρεάσουν τις μελλοντικές σχέσεις της κόρης σας.

Να συζητάτε δύσκολα θέματα

Υπάρχουν ορισμένα θέματα που πιθανόν να δυσκολεύεστε να συζητήσετε με την κόρη σας. Όμως, μιλώντας για το σεξ , το έξαλλο ντύσιμο, τα ναρκωτικά , τις σχέσεις, τη βοηθάτε να να μάθει να παίρνει σωστές αποφάσεις και να λέει «όχι» όταν πρέπει. Το ζητούμενο είναι να αισθάνεται άνετα ώστε να σας κάνει ερωτήσεις για τα πάντα, χωρίς να φοβάται μήπως τη φωνάξετε ή την επικρίνετε.

Συζητήσεις που κάθε μπαμπάς πρέπει να κάνει με την κόρη του πριν γίνει 10 ετών

Να δείχνετε ενδιαφέρον

Δείξτε ενδιαφέρον για τα όσα της αρέσουν . Αν θέλει να φτιάχνει παζλ, βοηθήστε την να κάνετε ένα μαζί. Ή, αν λατρεύει το ποδόσφαιρο, παίξτε στην αυλή ή σε μια αλάνα. Ομοίως, μοιραστείτε τα ενδιαφέροντά σας μαζί της, είτε σας αρέσει το ψάρεμα, το μπάσκετ ή όπερα. Ακόμα και αν δεν δείχνει τον ίδιο ενθουσιασμό με εσάς, θα θυμάται μεγαλώνοντας όλα όσα κάνατε μαζί .

Να την ακούτε

Ανεξάρτητα από το τι έχει να πει η κόρη σας, ακούστε την αληθινά . Δώστε της την πλήρη προσοχή σας, κοιτάξτε την στα μάτια και κάντε ερωτήσεις. Θα νιώσει το ενδιαφέρον σας την υποστήριξη και την κατανόησή σας.

mpampas-vs-pateras.jpg

Ο σπουδαίος ρόλος του πατέρα στη ζωή ενός κοριτσιού

Να την επαινείτε

Αναγνωρίστε την καλοσύνη, την ενσυναίσθηση και τη γενναιοδωρία της και επαινέστε την για κάθε μικρό ή μεγάλο επίτευγμα στο σχολείο, τον αθλητισμό, τη μουσική, το θέατρο ή όπου αλλού διαπρέπει. Και επειδή η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο, ειδικά στην περίοδο της εφηβείας, μη φοβάστε να της λέτε πόσο όμορφη είναι ( χωρίς υπερβολές).

Έξι πράγματα που θέλει μία κόρη από τον μπαμπά της

Να είστε ο εαυτός σας

Η κόρη σας θέλει την πραγματική εκδοχή του εαυτού σας, όχι αυτή που νομίζετε ότι χρειάζεται. Να είστε αυθεντικοί μαζί της σχετικά με τις αδυναμίες, να ζητάτε συγγνώμη όταν χρειάζεται και παράλληλα να παραμένετε πιστοί σε αυτό που είστε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved