10 υποστηρικτικές φράσεις που κάθε μαμά χρειάζεται να ακούει συχνά

Τι χρειάζεται να ακούει κάθε μαμά για να νιώθει δυνατή.

Νίκη Παπανικολάου
10 υποστηρικτικές φράσεις που κάθε μαμά χρειάζεται να ακούει συχνά
Bigstock

Η μητρότητα είναι δύσκολη και απαιτεί σκληρή δουλειά.

Υπάρχουν μέρες που θέλετε να απομονωθείτε, να κλάψετε με την ησυχία σας, έτσι για να ξεσπάσετε.

Έχετε την ανάγκη να σας πάρουν κι εσάς μια αγκαλιά και να σας πουν ότι όλα θα πάνε καλά.

Ακόμα όμως κι αν δεν συμβεί αυτό, εσείς σκουπίζετε τα δάκρυά σας και συνεχίζετε. Το κάνετε επειδή αγαπάτε τα παιδιά σας και αισθάνεστε περήφανες για όλα όσα καταφέρνουν καθημερινά βλέποντάς τα να μεγαλώνουν.

mitrotita-mama-(4).jpg

H πρώτη αγκαλιά, η αγκαλιά της αγάπης

Βαθιά όμως μέσα σας θα θέλατε να σας πουν μια καλή κουβέντα, μια φράση όπως οι ακόλουθες:

«Μαμά κάνεις καταπληκτική δουλειά»

Είναι υπέροχο όταν κάποιος άλλος αναγνωρίζει την προσπάθειά σας λέγοντας πώς τα καταφέρνετε καλά.

«Το μόνο που χρειάζονται τα παιδιά σου είναι να τα αγαπάς»

Ανεξάρτητα από αυτά που ζητάνε τα παιδιά ή που εσείς πιστεύετε πώς έχουν ανάγκη, στην πραγματικότητα το μόνο που χρειάζονται πραγματικά είναι να τα αγαπάτε και να τους το δείχνετε.

Η αγάπη της μάνας δίνει δύναμη στο παιδί

«Τα καταφέρνεις καλύτερα απ' ό,τι νομίζεις»

Όλοι έχουμε κακές μέρες. Αλλά ακόμα και στις χειρότερες μέρες σας, πιθανότατα διαχειρίζεστε την καθημερινότητα πολύ καλύτερα από ό,τι νομίζετε.

«Είναι λογικό να χάνεις τον έλεγχο κάποιες φορές»

Θα υπάρξουν στιγμές που δεν θα νιώθετε ιδιαίτερα περήφανη για τη συμπεριφορά σας. Όμως συμβαίνει σε όλους ανεξαιρέτως. Επομένως δεν χρειάζεται να είστε επικριτικές με τον εαυτό σας.

mitrotita.jpg

«Καμία μαμά δεν είναι τόσο τέλεια όσο φαίνεται στα social media»

Είναι τόσο σημαντικό να μπορείτε να ξεχωρίσετε την πραγματικότητα από την εικονική πραγματικότητα. Το γεγονός ότι δεν βλέπετε στα social στιγμές που βιώνετε στην καθημερινότητά σας δεν σημαίνει πώς δεν συμβαίνουν.

10 πρακτικές αυτοφροντίδας για νέες μαμάδες

«Χρειάζεσαι ένα διάλειμμα»

Η αυτοφροντίδα είναι απαραίτητη για όλους και οι μαμάδες δεν αποτελούν εξαίρεση. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο στον εαυτό σας θα σας επιτρέψει να μπορείτε να ανταποκριθείτε ακόμα καλύτερα στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς σας.

«Είναι εντάξει αν δεν "αγαπάς την κάθε στιγμή"»

Είναι λογικό να μην σας λείπουν οι αϋπνίες νύχτες, να σας κουράζουν τα κλάματα και η γκρίνια των παιδιών, οι τσακωμοί, και πολλά πολλά ακόμα. Αυτό δεν σας κάνει κακή μαμά σε καμία περίπτωση.

«Δεν είσαι μόνη»

Το να γνωρίζετε ότι κι άλλες μαμάδες έχουν περπατήσει σε αυτό το μονοπάτι πριν από σας είναι ανακουφιστικό. Πιθανόν να σας κάνει πώς πραγματικά δεν είστε μόνη. Γι΄αυτό κι έχετε ανάγκη να το ακούτε και να το νιώθετε εισπράττοντας την αγάπη και τη αποδοχή των δικών σας ανθρώπων.

mitrotita.jpg

Μητρικό ένστικτο: Το έχουν όλες οι μαμάδες ή όχι;

«Εμπιστεύσου το ένστικτό σου»

Υπάρχουν τόσες πολλές αντικρουόμενες απόψεις για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε σχετικά με την ανατροφή των παιδιών. Και ενώ πολλές από αυτές τις απόψεις βασίζονται σε έρευνες, καμία από αυτές δεν βασίζεται στο δικό σας παιδί. Γι΄αυτό και το ένστικτό σας συχνά είναι ο καλύτερος οδηγός από οποιονδήποτε ειδικό.

«Είσαι ακριβώς ο γονιός που χρειάζεται το παιδί σου»

Είναι τόσο σημαντική υπενθύμιση ότι τα παιδιά μας δεν ενδιαφέρονται καθόλου για όλα αυτά τα μικρά πράγματα που θεωρούμε ότι συνθέτουν τον "τέλειο" γονέα. Τα ενδιαφέρει απλώς ότι είμαστε οι δικοί τους γονείς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved