Το tip της μαμάς: Με τι μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη στον καφέ σας

Εκτός από τα γλυκαντικά υπάρχει κι άλλη λύση για να δώσετε γεύση στον καφέ σας.

Το tip της μαμάς: Με τι μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη στον καφέ σας
Bigstock

Οι λάτρεις του καφέ τον απολαμβάνουν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Κάποιοι τον πίνουν σκέτο, άλλοι με γάλα και ζάχαρη ή χωρίς ζάχαρη αλλά με πολύ γάλα ενώ ορισμένοι προσθέτουν κανέλα ή βανίλια.

Πόσοι όμως βάζουν στον καφέ τους αλάτι ;

Το αλάτι στον καφέ μειώνει την πικρή γεύση

Όσοι προτιμούν τον καφέ τους γλυκό, δύσκολα θα αντικαταστήσουν τη ζάχαρη ή κάποιο άλλο γλυκαντικό με το αλάτι .

Ωστόσο, το αλάτι μπορεί να ενισχύσει τη γεύση του καφέ καθιστώντας τον λιγότερο πικρό και αναδεικνύοντας τα αρώματά του, ειδικά του φρεσκοκομμένου μαύρου καφέ.

Παρότι το μέλι ταιριάζει με το τσάι, αρκετοί το επιλέγουν αντί για τη ζάχαρη . Σε αυτή την περίπτωση, η χρήση αλατιού μπορεί να βελτιώσει τη γεύση του μελιού στον καφέ!

Επιτρέπεται ο καφές στη διαλειμματική δίαιτα ή αλλιώς Fasting;

Πώς να προσθέσετε αλάτι στον καφέ

Η ποσότητα αλατιού στον καφέ συνήθως είναι μικρή και υπάρχουν διάφοροι τρόποι να την προσθέσετε.

Ο πιο συνηθισμένος είναι κατά την παρασκευή του καφέ ώστε το αλάτι να διαλυθεί καλά. Ορισμένοι πάλι προτιμούν να προσθέτουν το αλάτι αμέσως μετά την παρασκευή του καφέ.

Το σημαντικό είναι να αποφύγετε την υπερβολή . Ο καφές είναι ρόφημα και όχι τηγανιτές πατάτες!

Ωστόσο, δεν λείπουν και οι ενστάσεις. Αρκετοί baristas είναι δύσπιστοι όταν πρόκειται για τη χρήση αλατιού στον καφέ, υποστηρίζοντας ότι το αλάτι και ο καφές δεν πάνε μαζί ενώ άλλοι διαφωνούν και χρησιμοποιούν μέτριες ποσότητες αλατιού στον καφέ είτε περιέχει γάλα ή όχι.

Η επιλογή δική σας.

Επηρεάζει η καφεΐνη την γονιμότητα; Μια ειδικός απαντά

Μαμά και διατροφή: Βοηθάει ο καφές στην απώλεια βάρους;

Άλλες εναλλακτικές

Εκτός από το αλάτι, υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές επιλογές που μπορούν να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη στον καφέ, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις διατροφικές ανάγκες:

  1. Αγαύη: Ένα φυσικό γλυκαντικό που παράγεται από το φυτό αγαύη. Είναι πιο γλυκό από τη ζάχαρη, οπότε χρειάζεται μικρότερη ποσότητα .

  2. Μέλι: Φυσικό γλυκαντικό με πλούσια γεύση και διάφορα θρεπτικά συστατικά. Είναι λίγο πιο γλυκό από τη ζάχαρη και προσδίδει ιδιαίτερη γεύση στον καφέ.

  3. Σιρόπι σφενδάμου: Ένα φυσικό γλυκαντικό από το χυμό του δέντρου σφενδάμου . Προσθέτει μια γλυκιά, ελαφρώς καραμελένια γεύση.

  4. Ζάχαρη καρύδας: Παράγεται από τα άνθη του δέντρου καρύδας και έχει ελαφρώς καραμελένια γεύση. Είναι λιγότερο επεξεργασμένη από τη λευκή ζάχαρη.
  5. Χουρμάδες: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολτό από χουρμάδες για να γλυκάνετε τον καφέ σας. Προσδίδει φυσική γλυκύτητα και θρεπτικά συστατικά.

  6. Φυσικά αρωματικά όπως κανέλα ή βανίλια: Αυτά δεν γλυκαίνουν τον καφέ, αλλά μπορούν να μειώσουν την ανάγκη για ζάχαρη προσθέτοντας φυσική γεύση.

Ο πρωινός καφές μπορεί να κάνει το άγχος σας χειρότερο

Κάθε μία από αυτές τις εναλλακτικές έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του καφέ με διαφορετικό τρόπο. Είναι θέμα πειραματισμού για να βρείτε την επιλογή που σας ταιριάζει καλύτερα.

Με πληροφορίες από το espresso-works.com

Πρώτη δημοσίευση 17/08/2023, ανανεώθηκε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved