Παγωτό με πτι μπερ και ζαχαρούχο γάλα
Μία από τις πιο γνωστές μαμαδίστικες καλοκαιρινές συνταγές για παγωτό.
Μετά τη συνταγή που μας ζητήσατε για παγωτό με γάλα, ήρθε η στιγμή να σας δώσουμε και τη συνταγή για παγωτό με πτι μπερ και ζαχαρούχο γάλα. Μια συνταγή για παγωτό που γνωρίζουν οι περισσότερες μαμάδες και που κάποιες άλλες μαμάδες θέλουν να μάθουν να φτιάχνουν για τα παιδιά τους.
Παγωτό σάντουιτς, σπιτικό και πεντανόστιμο
Είναι πανεύκολη, νόστιμη και τα παιδιά τρελαίνονται για αυτή.
Εγώ την έμαθα από μια φίλη και γειτόνισσα στο Καρπενήσι. Για την ακρίβεια την έφτιαχνε κάθε καλοκαίρι και ήταν το κέρασμά μου όταν πήγαινα στο σπίτι για να παίξω με τα παιδιά της. Καθώς μεγάλωσα ζήτησα τη συνταγή. Την έφτιαχνα ως έφηβη, ως σύντροφος, ως σύζυγος και έπειτα ως μαμά στην κόρη μου.
Τη μοιράζομαι μαζί σας γιατί η επιτυχία της είναι εγγυημένη και το αποτέλεσμα θα ευχαριστήσει την οικογένεια και τους φίλους σας.
Yλικά:
- 40 μπισκότα πτι μπερ
- 1 κουτί μόρφατ
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 3 κρόκους αυγών
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση:
- Χτυπήστε τη μόρφατ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέστε τη βανίλια, το γάλα και συνεχίστε το χτύπημα.
- Βάλτε το στην κατάψυξη σκεπασμένο για περίπου 3-4 ώρες μέχρι να πήξει.
- Βγάλτε το από την κατάψυξη και χτυπήστε το ξανά.
- Βάλτε τα μπισκότα στη βάση ενός τάπερ ή ταψιού, ρίξτε το παγωμένο μείγμα και σκεπάστε πάλι με τα μπισκότα.
- Βάλτε τα παγωτά σας στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά.
- Κάθε φορά που θέλετε να απολαύσετε κόψτε ένα σάντουιτς με το μαχαίρι.