Γυμναστική για μαμάδες: 7 συμβουλές για να ασκηθείτε με ασφάλεια στον καύσωνα

Διαβάστε πώς μπορείτε να παραμείνετε δραστήρια ενώ έξω έχει καύσωνα.

Γυμναστική για μαμάδες: 7 συμβουλές για να ασκηθείτε με ασφάλεια στον καύσωνα

Το να γυμνάζεστε ενώ έξω έχει ζέστη έχει κάποια οφέλη και γι' αυτό το λόγος είναι τόσο δημοφιλής και η hot yoga. Παρόλα αυτά, εάν υπερβάλλετε, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι επικίνδυνα.

Άσκηση σε ζεστό καιρό: Ποιος είναι ο κίνδυνος;

Μπορεί να πάθετε σοβαρή αφυδάτωση, η οποία θα ασκήσει πίεση στην καρδιά σας. Επιπλέον, κινδυνεύετε από θερμική εξάντληση και η θερμοπληξία.

Μπορείτε να παραμείνετε δραστήρες κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, αλλά θα πρέπει πάντα να βάζετε την ασφάλειά σας πάνω από τη ρουτίνα της προπόνησής σας.

Πώς θα ασκηθείτε με ασφάλεια στον καύσωνα

1. Αλλάξτε το πρόγραμμά σας

Απολαμβάνετε τον πρωινό ύπνο; Μας συγχωρείτε που σας το λέμε, αλλά η δροσιά έχει προτεραιότητα. Προπονηθείτε κατά την ανατολή του ήλιου , αν μπορείτε, καθώς είναι η πιο δροσερή ώρα της ημέρας.

Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε τις πιο ζεστές ώρες (συνήθως μεταξύ 11 π.μ. και 5 μ.μ.). Αν γυμνάζεστε τη νύχτα, ντυθείτε ανάλογα και μη φοράτε ακουστικά για να μπορείτε να ακούτε τι συμβαίνει γύρω σας. Ακόμα καλύτερα, πηγαίνετε με μία φίλη για προπόνηση.

2. Γυμναστείτε με βιντεάκια από το YouTube

Υπάρχει μια πληθώρα δωρεάν προπονήσεων εσωτερικού χώρου που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μείνετε μακριά από τον καύσωνα .

Ασκηθείτε στον πιο δροσερό χώρο του σπιτιού που μπορείτε, με air - condition ή ανεμιστήρα, ενώ πίνετε αρκετό νερό.

3. Μην υποτιμάτε το περπάτημα

Κάντε έναν αργό περίπατο και απολαύστε τον καιρό. Φροντίστε να φοράτε αντηλιακό και να αποφεύγετε τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας.

Διαλέξτε ένα μέρος με σκιά και πάρτε μαζί σας νερό. Ακόμα κι αν δεν είναι το συνηθισμένο σας στυλ, είναι ένας ασφαλέστερος τρόπος για να παραμείνετε δραστήριες από τις προπονήσεις υψηλής έντασης.

4. Γυμναστείτε σε πιο ήρεμο ρυθμό

Γυμναστείτε πιο αργά από το συνηθισμένο. Μετά από λίγες μέρες, καθώς συνηθίζετε τη ζέστη, αυξήστε τον ρυθμό της άσκησης. Δεν αξίζει να υπερβείτε τα όρια .

5. Τρώτε ισορροπημένα

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο αν πρόκειται να γυμναστείτε νωρίς το πρωί, αλλά το σωστό σνακ μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε ενεργητικές.

Σε μέρες καύσωνα, το σώμα στέλνει περισσότερο αίμα προς το δέρμα μας, ώστε να μπορεί να δροσιστεί και δεν χρειάζεται επίσης τόση ενέργεια για να διατηρήσει την κεντρική του θερμοκρασία , οπότε ο μεταβολισμός επιβραδύνεται λίγο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να χάσετε την όρεξή σας όταν κάνει ζέστη έξω.

Οι φυτικές ίνες και οι σύνθετοι υδατάνθρακες (που βρίσκονται στα δημητριακά ολικής άλεσης, στο ψωμί ολικής άλεσης και στα λαχανικά) θεωρούνται πολύ θρεπτικά συστατικά, επειδή χρειάζονται πολύ χρόνο για να χωνευτούν. Δίνουν, επίσης, περισσότερη ενέργεια και βοηθούν στην αποφυγή της «κατάρρευσης ».

6. Μείνετε ενυδατωμένες

Πίνετε 1,5-2 λίτρα νερού την ημέρα. Θυμηθείτε να πίνετε αρκετά πριν από την προπόνησή σας, όχι μόνο κατά τη διάρκειά της. Αν είστε αφυδατωμένες όταν αρχίζετε να ασκείστε, η καρδιά σας πρέπει να δουλέψει πιο «σκληρά» και πιο γρήγορα για να «κάνει» τη δουλειά της.

Παράλληλα, η τροφή αποτελεί περίπου το 20% της συνολικής ενυδάτωσης του σώματος. Προσθέστε, λοιπόν, στα γεύματά σας τροφές που ενυδατώνουν, όπως φρούτα και λαχανικά .

7. Χρησιμοποιείτε αντηλιακό

Το αντηλιακό είναι για όλη τη ζωή, όχι μόνο για τις μέρες με ήλιο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να φροντίζετε να φοράτε αντηλιακό δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 και να το ξανα εφαρμόζετε κάθε 2-3 ώρες (νωρίτερα αν έχετε ιδρώσει πολύ ή αν έχετε σκουπιστεί με πετσέτα).

Να θυμάστε πως πρέπει να σταματήστε αμέσως αν αισθανθείτε αδιαθεσία. Ζητήστε επειγόντως βοήθεια αν δεν αισθανθείτε καλύτερα μετά από 30 λεπτά, καθώς μπορεί να πρόκειται για κάτι επείγον.

Πηγή: hollandandbarrett.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved