Διατάσεις προσώπου: Γιατί είναι σημαντικές και πώς βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων

Ενεργοποιείστε τους μύες του προσώπου και του λαιμού με μια απλή άσκηση stretching που μπορείτε να κάνετε καθημερινά μπροστά στον καθρέφτη σας.

Διατάσεις προσώπου: Γιατί είναι σημαντικές και πώς βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων
Bigstock

Πόσες φορές ξυπνάμε το πρωί και αισθανόμαστε την ανάγκη να τεντώσουμε το σώμα μας; Πολύ. Όσο πιο πολύ γίνεται.

Πόση ανακούφιση προσφέρει η έντονη διάταση των χεριών; Σε σημείο τέτοιο ώστε να αγγίξουν τον τοίχο που έχουμε πίσω μας! Ή το τέντωμα των ποδιών, όταν επιδιώκουμε να φτάσουμε τον τοίχο που βρίσκεται μπροστά μας;

face-yoga.jpg

Face yoga μέσω φιλιών: Άσκηση που λειτουργεί

Αυτή την ίδια αίσθηση ανάγκης έχουμε τις περισσότερες φορές και για το πρόσωπο και τον λαιμό μας, ότι δηλαδή έχουν ανάγκη από τόνωση και διάταση. Όπως οι μύες του σώματός μας χρειάζονται stretching για να επιμηκυνθούν και να ανακουφιστούν, έτσι και οι μύες του προσώπου έχουν ανάγκη από τέντωμα για να δείχνει το πρόσωπο σφριγηλό, χωρίς ρυτίδες και γραμμές.

Από το μέτωπο μέχρι και το ντεκολτέ όλοι οι μύες θα είναι γραμμωμένοι και ως εκ τούτου το δέρμα λείο, αν ακολουθούμε μια σωστά δομημένη ρουτίνα face yoga με διατατικές ασκήσεις για το πρόσωπο και το λαιμό.

Το πρόσωπό μας χρειάζεται διατάσεις και αυτό λοιπόν, μιας και αποτελείται από 57 μύες, μύες οι οποίοι όλοι μαζί αλλά και ο καθένας χωριστά θέλουν την επιμήκυνσή τους.

Είναι σημαντικό να συνυπολογίσουμε πως το πρόσωπό μας συγκεντρώνει αποκλειστικά τις 4 από τις 5 αισθήσεις μας. Έτσι, η ένταση που σωρεύεται στην περιοχή είναι ιδιαίτερα μεγάλη και δυστυχώς δεν την καταλαβαίνουμε! Εκείνη όμως κάνει αβίαστα την εμφάνιση της και «μεταφράζεται» σε ρυτίδες, μαύρους κύκλους και γραμμές.

3 λόγοι για να εντάξετε την face yoga στην καθημερινή σας ρουτίνα

Ως εκ τούτου το πρόσωπό μας χρειάζεται διάταση καθημερινά, όταν ξυπνάμε και όταν πάμε να κοιμηθούμε, αλλά ακόμα και όταν, στη διάρκεια της μέρας, νιώσουμε την ένταση να αυξάνεται. Οι διατάσεις βοηθάνε σημαντικά την αιμάτωση του προσώπου και την οξυγόνωση και έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας να φαίνεται πιο νεανική, πιο λαμπερή, πιο σφριγηλή, πιο τονωμένη!

Άσκηση stretching για το πρόσωπο

Ενεργοποιείστε τους μύες του προσώπου και του λαιμού με έναν γρήγορο, ασφαλή και ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο. Με Face Yoga φυσικά. Έτσι θα ανακτήσετε το μέγεθος και την επιμήκυνση των μυών του προσώπου και του λαιμού που χάνεται με το πέρασμα των χρόνων και την κόπωση της καθημερινότητας. Το δέρμα θα διαταθεί και αφού το πρόσωπο και ο λαιμός θα γεμίζει εσωτερικά, θα μειωθούν αισθητά οι ρυτίδες. Η αιματική ροή και το οξυγόνο στην περιοχή θα αυξηθεί και αυτί θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της υφής του δέρματος!

Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να δείτε μια απλή αλλά άκρως αποτελεσματική άσκηση stretching για το πρόσωπό σας:

Ακριβώς όπως έχουμε μάθει να γυμνάζουμε το σώμα μας, το ίδιο σημαντικό είναι να μάθουμε να γυμνάζουμε το πρόσωπο και τον λαιμό και αυτό να γίνει μέρος της καθημερινότητας μας. Όσο σημαντική είναι η αποθεραπεία και το stretching στο σώμα μετά από το μάθημα pilates μας, για παράδειγμα, τόσο απαραίτητο είναι και για το πρόσωπο. Λίγα λεπτά διατάσεων την ημέρα αρκούν για να δείτε ορατά αποτελέσματα στην όψη, την αίσθηση και την υφή του προσώπου σας, προλαμβάνοντας μάλιστα και την εμφάνιση των ρυτίδων.

Η ευεξία είναι φυσικά ο απώτερος στόχος, καθώς η face yoga βοηθά και στη βελτίωση της στάσης του σώματος, στους πόνους στον αυχένα και στην αποβολή του στρες.

Τσαμαδού Γεωργία
Απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας
Εκπαιδεύτρια Διδασκόντων Face Yoga και Pilates
Posture Coach
CEO & FOUNDER: Studio Pilates-Face Gym by Georgia
Studio 1: Στέλιου Καραγιώργη 1, Νέο Ηράκλειο - Τηλ. 210-2716892
Studio 2: Χελμού 17, Άγιος Στέφανος-Τηλ. 210-6219987

Website: www.pilatesbyg.gr
Email: by.georgiapilates@gmail.com
Fb : Studio Pilates-Face Gym by Georgia
Instagram: studio_pilates_face_gym_by_g
Tik Tok: Pilates & Face Gym by Georgia

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved