Η άσκηση που θα σας χαρίσει τέλειο ντεκολτέ - Είναι εύκολη και γρήγορη

Μπορείτε να την κάνετε στο σπίτι οποιαδήποτε ώρα της μέρας.

Η άσκηση που θα σας χαρίσει τέλειο ντεκολτέ - Είναι εύκολη και γρήγορη
Bigstock

Γιατί οι περισσότερες από εμάς παραλείπουμε την περιποίηση του λαιμού και του ντεκολτέ; Είναι θέμα έλλειψης χρόνου;

Ίσως απλά δεν συνειδητοποιούμε ότι ο λαιμός και το ντεκολτέ είναι η προέκταση του προσώπου μας.

Διατάσεις προσώπου: Γιατί είναι σημαντικές και πώς βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων

Αποτελούν τα πρώτα σημεία του σώματος που προδίδουν την πραγματική μας ηλικία. Παραβλέπουμε ή παραμελούμε πως πρέπει να καθαρίσουμε και να ενυδατώσουμε το ντεκολτέ όπως και το πρόσωπό μας. Σχεδόν ποτέ δεν θυμόμαστε πως πρέπει να απλώσουμε και εκεί αντηλιακό για να το προστατέψουμε από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου. Κι όμως, είναι εξίσου σημαντικό για την εμφάνιση και την εικόνα μας, καθώς αποτελεί μαζί με το πρόσωπο τα πρώτα σημεία που αντικρίζει κάποιος κοιτώντας μας.

1720172399178-641555698-yoga-gonimotita.jpg

Περιποίηση ντεκολτέ

Η περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ μπορεί να αναζωογονηθεί με την κατάλληλη καθημερινή φροντίδα και με αποτελεσματικές ασκήσεις face yoga που δε χρειάζονται πάνω από μερικά λεπτά και είναι πανεύκολες. Οι φθορές από τον ήλιο και τις καθημερινές συνήθειες αλλά και η φυσιολογική γήρανση αφήνουν έντονα τα σημάδια τους στον λαιμό και το ντεκολτέ, όπως απώλεια σφριγηλότητας, οριζόντιες ρυτίδες και πτυχώσεις. Κι αυτό γιατί το δέρμα εκεί είναι πολύ λεπτό και διαθέτει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες και μελανοκύτταρα, άρα η άμυνά του είναι πιο αδύναμη σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα.

Πολύ σημαντικό είναι να προσέχουμε και τη στάση του σώματός μας. Και αυτό γιατί όταν καμπουριάζουμε-κάτι που συμβαίνει πολλές φορές χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε, πχ στο γραφείο, ακόμα και στον τρόπο που κοιμόμαστε-χαλαρώνουν οι μύες του λαιμού, με αποτέλεσμα να χάνει ο λαιμός ακόμα περισσότερο την σφριγηλότητα του.

Πώς λοιπόν μπορούμε να φροντίσουμε έτσι ώστε η περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ να παραμείνει νεανική και ακμαία; Με την παρακάτω θαυματουργή άσκηση είναι σίγουρο πως θα πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Διατάσεις προσώπου: Γιατί είναι σημαντικές και πώς βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων

face-yoga-xamogelo.jpg

Άσκηση για τέλειο ντεκολτέ

Βλέπω ευθεία μπροστά μου με μέτωπο επίπεδο και παράλληλο με τον τοίχο που έχω μπροστά, πηγούνι επίπεδο και παράλληλο με το έδαφος, μακρύς αυχένας, χαλαρός λαιμός, ώμοι επίπεδοι και ευθυγραμμισμένοι μεταξύ τους. Ενωμένα πίσω τα κόκκαλα της πλάτης μας. Ανοιχτός θώρακας. Καθόμαστε ακριβώς πάνω στα καθιστικά οστά μας. Καθόλου ένταση στο πρόσωπο. Σταυρώνω τα χέρια μου μπροστά στο στέρνο μου ασκώντας ελαφριά πίεση.

Με ελαφρύ προγναθισμό ανεβάζω αργά το κεφάλι πάνω και πίσω, προσπαθώντας να ενώσω τα πίσω δόντια μου μεταξύ τους σαν να μασάω κάτι. Αφού φτάσω πάνω, κρατάω ενωμένα τα πίσω δόντια μεταξύ τους και επιστρέφω στην αρχική θέση για να ξεκινήσω πάλι με την ίδια λογική την ίδια κίνηση επί δέκα φορές.

Με την ίδια λογική ακουμπάω τη μία παλάμη στη μια πλευρά του στέρνου, το κεφάλι στρίβει προς την αντίθετη κατεύθυνση και δουλεύω την ίδια άσκηση προς αυτή την πλευρά. Ακολουθώ το ίδιο, τοποθετώντας την άλλη παλάμη στην άλλη πλευρά, στρίβω το κεφάλι προς την αντίθετη κατεύθυνση και δουλεύω το ίδιο.

3 λόγοι για να εντάξετε την face yoga στην καθημερινή σας ρουτίνα

Εντάξτε αυτή την άσκηση στην ρουτίνα σας και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα! Είναι εύκολη, γρήγορη, μπορεί να γίνει οπουδήποτε και οποιαδήποτε ώρα της μέρας.

Μην αργείτε, δοκιμάστε την σήμερα κιόλας και θα την λατρέψετε!

Τσαμαδού Γεωργία
Απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας
Εκπαιδεύτρια Διδασκόντων Face Yoga και Pilates
Posture Coach
CEO & FOUNDER: Studio Pilates-Face Gym by Georgia
Studio 1: Στέλιου Καραγιώργη 1, Νέο Ηράκλειο - Τηλ. 210-2716892
Studio 2: Χελμού 17, Άγιος Στέφανος-Τηλ. 210-6219987

Website: www.pilatesbyg.gr
Email: by.georgiapilates@gmail.com
Fb : Studio Pilates-Face Gym by Georgia
Instagram: studio_pilates_face_gym_by_g
Tik Tok: Pilates & Face Gym by Georgia

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved