Pancakes με φέτα και μέλι

Μαργαρίτα Νικολάου
Pancakes με φέτα και μέλι
Bigstock

Μπορείτε να τα πείτε και πιτάκια.

Μια νόστιμη και λαχταριστή συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε για πρωινό, για βραδινό, απογευματινό ή για κολατσιό στο σχολείο ή το γραφείο.

Η συνταγή είναι εύκολη και θυμίζει πιτάκια. Όσο για τα υλικά; Σίγουρα τα έχετε στο σπίτι σας.

Pancakes αλά ελληνικά

Προετοιμασία: 5'

Eκτέλεση: 10'

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 130-150 γρ. χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:

  • Φέτα
  • Λάδι

Βήματα

  • Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, δημιουργήστε ένα άνοιγμα στο κέντρο και ρίξτε το νερό.
  • Ζυμώστε με το χέρι μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.
  • Αφήστε να ξεκουραστεί στην άκρη.
  • Μοιράστε τη ζύμη σε 4-5 μπαλάκια.
  • Ανοίξτε το κάθε μπαλάκι με έναν πλάστη σαν να δημιουργείτε ένα φύλλο.
  • Λαδώστε το και ρίξτε τριμμένη φέτα.
  • Ρολάρετε, κάντε σε μπαλάκι και πιέστε ξανά με τον πλάστη για να δημιουργήσετε ένα «πατικωτό» πιτάκι.
  • Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για όλα τα pancakes σας.
  • Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, περάστε με βούτυρο ή ελαιόλαδο, και ψήστε από τη μια πλευρά και την άλλη.
  • Στην όψη θα θυμίζουν τις σφακιανές πίτες.
  • Σερβίρετε με μέλι και σουσάμι.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved